46 άτομα εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς σε Καλόλιμνο και Κω

46 άτομα εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς σε Καλόλιμνο και Κω

46 άτομα εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς σε Καλόλιμνο και Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 785 ΦΟΡΕΣ

Για τη μεταφορά 26 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Καλόλιμνο συνελήφθη 20χρονος, ενώ οι λιμενικοί εντόπισαν και περισυνέλλεξαν και άλλα 20 άτομα από τη θαλάσσια περιοχή του «Αγίου Φωκά» στην Κω.

Πιο αναλυτικά, στον εντοπισμό είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες προχθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη νήσο Καλόλιμνο.

Ειδικότερα, μετά την ενημέρωση για την ύπαρξη ατόμων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου, μετέβησαν (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς, (20 άνδρες, 03 γυναίκες, 02 αγόρια και 02 κορίτσια) επί της Καλολίμνου.

Στη συνέχεια οι εν λόγω αλλοδαποί με τη συνδρομή των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας (01) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 20 ετών ως διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα¨ και του άρθρου 30 Ν. 4251/2014 ¨Διακίνηση¨.

Αλλά και χθες πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν άλλα είκοσι άτομα στην Κω.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ακυβέρνητη φουσκωτή βάρκα, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά της Κω.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση είκοσι (20) αλλοδαπών (19 άνδρες και 01 αγόρι), τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο