Διαρρήκτης επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό

Διαρρήκτης επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό

Διαρρήκτης επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2401 ΦΟΡΕΣ

Ένας 18χρονος συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στο Παραδείσι, λίγα λεπτά αφότου είχε αφαιρέσει, μαζί με άλλα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν, χρυσά κοσμήματα από σπίτι της περιοχής!

Μάλιστα ο 18χρονος προκειμένου να διαφύγει και ο ίδιος, επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του!

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 18χρονος Ρομά μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς του ηλικίας 15, 19 και 17 ετών, είχαν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε κλοπές και διαρρήξεις στο νησί μας.

Σε βάρος του 18χρονου αλλά και των λοιπών τριών συγκατηγορούμενών του, που διαφεύγουν της σύλληψης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

• Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

• Βία κατά υπαλλήλου.

• Απλή σωματική βλάβη.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Αναστασία Χριστοφοράκη, ο 18χρονος προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή του.

Η κλοπή στο Παραδείσι και η καταδίωξη από τον αστυνομικό
Η «αντίστροφη μέτρηση» για τη σύλληψη του 18χρονου ξεκίνησε προχθές (18 Οκτωβρίου 2023) το απόγευμα, οπότε μαζί με δύο συγκατηγορούμενούς του μετέβησαν στο Παραδείσι.

Εκεί, πιθανώς από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, μπήκαν σε σπίτι του χωριού και αφαίρεσαν διάφορα χρυσά κοσμήματα. Κατά την έξοδό τους όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

Παρά το γεγονός ότι ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, τους έκανε γνωστή την ιδιότητά του και κάλεσε και τους συναδέλφους του.

Οι δύο Ρομά τότε τράπηκαν σε φυγή ενώ ο 18χρονος κινήθηκε προς τον αστυνομικό και άρχισε να τον χτυπά με κλωτσιές και μπουνιές προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Όμως ο αστυνομικός κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 18χρονο και λίγα λεπτά αργότερα που ήρθαν οι συνάδελφοί του με το περιπολικό, τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν διάφορα χρυσαφικά κι ένας σκούφος.

Ο τρόπος δράσης τους και οι άλλες κλοπές
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κλοπή στο Παραδείσι δεν ήταν η μόνη για την οποία κατηγορούνται οι τέσσερις Ρομά, οι οποίοι βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από τις Διωκτικές Αρχές είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Ειδικότερα, οι δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία παραβίαζαν πόρτες και μπαλκονόπορτες σε σπίτια της περιοχής μας και αφού εισέρχονταν μέσα, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ρολόγια κι άλλα τιμαλφή.

Οι περιπτώσεις αυτές, καταγγέλλονταν στην αστυνομία, η οποία και αξιολογούσε όλα τα στοιχεία για την εξιχνίασή τους.

Πάντως, όπως προέκυψε και από την προανάκριση που ακολούθησε μετά τη σύλληψη του 18χρονου, η περίπτωση στο Παραδείσι δεν ήταν η μόνη.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος και στις 16 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα μαζί με τον 19χρονο ομόφυλό του πήγαν στην Παστίδα κι αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα άλλου αστυνομικού που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι του.

Η μοτοσικλέτα είχε εντοπιστεί λίγες ώρες αργότερα στην Κρεμαστή.

Επίσης, στις 12 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα, ο 18χρονος με τον 15χρονο, τον 19χρονο και τον 17χρονο μετέβησαν στον Θεολόγο κι αφού μπήκαν σε δωμάτιο από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα αφαίρεσαν τέσσερις ασύρματους, τρεις αλυσίδες, ένα κομπολόι και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.400 ευρώ.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ενώ κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Στις 13 Οκτωβρίου 2023, ο 18χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέβησαν στην Παστίδα κι αφαίρεσαν από σπίτι διάφορα ρολόγια και τιμαλφή καθώς και μπιζού αξίας 1.700 ευρώ, ασημένια κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Μάλιστα εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ο 18χρονος παραδέχτηκε τη συγκεκριμένη κλοπή και επέδειξε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά σε αυτό που είχαν διαπράξει την κλοπή, όπου είχαν κρύψει ένα κουτί με φο μπιζού και μία μαξιλαροθήκη.

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 το βράδυ στις 16 Οκτωβρίου 2023 έως τις 7.30 το πρωί της επόμενης ημέρας, ο 18χρονος με τον 19χρονο συγκατηγορούμενό του αφαίρεσαν από την Κρεμαστή δίκυκλη μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη έξω από οικία.

Είναι γνωστοί
Πάντως, τόσο ο 18χρονος που συνελήφθη, όσο και οι λοιποί τρεις συγκατηγορούμενοί του Ρομά που διαφεύγουν της σύλληψης, είναι γνωστοί στις Διωκτικές Αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει, και μάλιστα πρόσφατα για παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Ο δε 18χρονος, κατηγορείται και σε μία από τις δύο περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ομόφυλών τους στο Καρακόνερο κι έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες