Την Τρίτη θα συνεχιστεί η διαδικασία επίδειξης των άκυρων ψηφοδελτίων

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η διαδικασία επίδειξης  των άκυρων ψηφοδελτίων

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η διαδικασία επίδειξης των άκυρων ψηφοδελτίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2179 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες- διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη- στο Πρωτοδικείο Ρόδου, η επίδειξη ψηφοδελτίων, από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, που έχει αιτηθεί η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Η αίτηση που έχει κατατεθεί και έχει γίνει δεκτή, αφορά τα λοιπά εκλογικά τμήματα που δεν είχαν ελεγχθεί και μόνο ως προς τα άκυρα ψηφοδέλτια που έχουν εντοπιστεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από τα 224 εκλογικά τμήματα συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα περίπου τα 183 τμήματα (συμπεριλαμβανομένου και τα 13 που επιδείχθηκαν στις 17 Οκτωβρίου), ενώ όσα υπολείπονται θα ελεγχθούν την προσεχή Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Αξίζει δε να τονιστεί, πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικός είναι αριθμός των ψηφοδελτίων που ακυρώθηκαν, καθώς αφορούσαν τις εκλογές της περιφέρειας και οι ψηφοφόροι τα έριξαν στις κάλπες των δημοτικών εκλογών, σε άλλες περιπτώσεις στον φάκελο υπήρχαν δύο ψηφοδέλτια μαζί, ένα λευκό και αυτό της παράταξης που είχε επιλέξει ο ψηφοφόρος, ενώ υπήρχαν σκισμένα, ψηφοδέλτια με πέντε σταυρούς κ.ά.

Όπως αναφέρουν κύκλοι από την παράταξη του κ. Κολιάδη, υπάρχουν ορισμένα ψηφοδέλτια για τα οποία θα μπορούσε να γίνει αλλαγή κατηγοριοποίησης τόσο για την παράταξη του κ. Καμπουράκη όσο και για τις λοιπές παρατάξεις.

Αυτό, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σημαίνει ότι επί της ουσίας – εφόσον γίνει η ίδια διαδικασία και για τις τέσσερις παρατάξεις- δεν αλλάζει το ποσοστό, έτσι ώστε η παράταξη του κ. Καμπουράκη να καταφέρει να ξεπεράσει το 43% που απαιτείται για την εκλογή της από τον πρώτο γύρο. Κι αυτό διότι τα ποσοστά θ’ αλλάξουν για όλες τις παρατάξεις και όχι μόνο για μία.

Σε κάθε περίπτωση, ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει όταν ελεγχθούν και τα λοιπά εκλογικά τμήματα την προσεχή Τρίτη έπειτα θ’ αποφασιστεί αν θα γίνουν ενστάσεις και από ποιους.

Αξίζει δε να σημειωθεί, πως οι ενστάσεις αυτές είναι αρμοδιότητας του Διοικητικού Πρωτοδικείου και κατατίθενται μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών, κάτι που αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023.

Στην επίδειξη των ψηφοδελτίων πάντως, παρευρίσκονται νομικοί- εκπρόσωποι τόσο από την παράταξη του κ. Καμπουράκη όσο και από την παράταξη του κ. Κολιάδη, τα επιτελεία των οποίων αξιολογούν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν.

Υπενθυμίζεται πως, όπως είναι γνωστό, η παράταξη του κ. Καμπουράκη δεν εκλέχθηκε αυτοδύναμα από την Κυριακή 8 Οκτωβρίου για λίγους ψήφους, ενώ στις ίδιες εκλογές, το σύνολο των άκυρων ψηφοδελτίων σε όλο το νησί ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 1.405 ψηφοδέλτια.

Ως εκ τούτου η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» προέβη στην κατάθεση της σχετικής αίτησης ώστε να επιδειχθούν σε εκπροσώπους της, τα άκυρα ψηφοδέλτια, αρχικά, από συνολικά 13 εκλογικά τμήματα που νησιού που είχαν επιλεγεί και εν συνεχεία και από τα υπόλοιπα.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας