Νίκος Γερονικόλας: Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς

Νίκος Γερονικόλας: Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς

Νίκος Γερονικόλας: Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4302 ΦΟΡΕΣ

Ο κ. Νίκος Γερονικόλα, επικεφαλής της παράταξης "Αρχή Οργάνωσης" για το νησί μας, εξεδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξής μας, όψιμα, τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της επιλογής μου να τοποθετηθώ στην έδρα της Καλλιθέας, προχώρησαν σε μία σειρά αδικαιολόγητων τοποθετήσεων, βάλλοντας στοχευμένα κατά εμού σε προσωπικό επίπεδο.

Πρωτίστως, να δηλώσω ότι δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς. Επέλεξα την έδρα της Καλλιθέας, την οποία θα εκπροσωπώ προσωπικά, με υπευθυνότητα.  

Πριν συνεχίσω, θέλω να πω δυο λόγια για τα στελέχη της παράταξής μας. Σύνολο 343 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες από κάθε γωνιά του νησιού, άξιοι και άξιες, που δούλεψαν με σημαία την ίδια ανάγκη: Να οργανώσουμε τον τόπο μας, να τον κάνουμε καλύτερο. Αυτά τα πρόσωπα είναι η μαγιά του Αύριο και οι πρωταγωνιστές των επόμενων δεκαετιών. Νιώθω υπερήφανος για τους έξι μήνες δουλειάς μαζί τους.  

Σ’ αυτούς τους έξι μήνες γράψαμε ένα πρόγραμμα χρήσιμο για τον τόπο, γνωρίσαμε την τοπική κοινωνία σε όλες της τις ανάγκες και χτίσαμε μια σαφή εικόνα για τα όσα πρέπει να γίνουν. Αυτός ο πλούτος θα μας είναι χρήσιμος από την 1η Ιανουαρίου 2024, όταν θα αναλάβουμε τη θέση της αντιπολίτευσης.

Στο σημείο αυτό, θέτω το εξής ερώτημα:

Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που διεκδικήσαμε τα κοινά αυτού του τόπου;

Μήπως για να φύγει ο κ. Καμπουράκης;

Μήπως για να εκλεγεί ο κ. Κολιάδης;

ή μήπως για να οδηγήσουμε το νησί μας σ’ ένα καλύτερο παρόν και μέλλον;

Προσωπικά δεν έχω τίποτε να χωρίσω, ούτε με τον κ. Καμπουράκη, ούτε με τον κ. Κολιάδη. Ως συν-διεκδικητές της δημοτικής αρχής για την επόμενη πενταετία, ως παράταξη είχαμε υποστηρίξει στον προεκλογικό μας λόγο ότι ο μεν πρώτος δεν μας έπεισε ως δήμαρχος και ο δε, δεύτερος έχει ως μόνα δείγματα πολιτικής γραφής τα 3,5 χρόνια δίπλα στον πρώτο.

Αυτή, εν συντομία, ήταν και η θέση μου στη συνεδρίαση των εκλεγμένων, αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών.  

Βέβαια εκείνη την ημέρα στη συζήτηση, δεν μπόρεσε να υπάρξει διάλογος, καθόσον η πλειονότητα των εκλεγμένων συμβούλων ήρθαν με σκοπό να επιβάλλουν συγκεκριμένη στήριξη, σε συνέχεια επαφών που είχαν με τον κ. Κολιάδη. Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά την συνεδρίαση μας, οι εκλεγμένοι έσπευσαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν με τον κ. Κολιάδη, όπως ομολογούν οι ίδιοι.  

Κατόπιν αυτών, ως επικεφαλής της παράταξης, ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη και αποφάσισα να είμαι ουδέτερος στον δεύτερο των εκλογών, παραμένοντας συνεπής και

πιστός στις προεκλογικές θέσεις και εξαγγελίες της παράταξής μας, παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους και τα μέλη μας, να ψηφίσουν κατά συνείδηση.  

Η στάση μου είναι δημοσιευμένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Από κανέναν που επιδιώκει όψιμα και δόλια να την αποδυναμώσει.

Δεν άλλαξα σημαία στη μάχη, δεν παρακίνησα κανέναν να ψηφίσει υπέρ του ενός ή του άλλου. Έμεινα σταθερός και αταλάντευτος στις προεκλογικές μας θέσεις.  

Εξυπακούεται ότι ουδείς εμποδίστηκε από εμένα στο να εκφράσει τη θέση του. Ουδείς κλήθηκε από εμένα να αναιρέσει τη δημόσια του δήλωση υπέρ του ενός ή του άλλου. Αν και ήμουν αντίθετος με τις δημόσιες τοποθετήσεις, τις σεβάστηκα απολύτως.

Η 2η Κυριακή των εκλογών ανέδειξε τον κ. Κολιάδη, τον οποίο και συνεχάρηκα.  

Δεν ξέρω αν θα μπορέσει ο κ. Κολιάδης να διαχειριστεί τις δυσκολίες που έρχονται. Με προβλημάτισε η μετεκλογική ανησυχία του για τα οικονομικά του Δήμου Ρόδου, αφού ο ίδιος ήταν κομμάτι στην οικονομική διαχείριση της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Γνωρίζει κάτι που δεν μας το λέει; Μας προετοιμάζει για κάτι;

Το μόνο σίγουρο είναι ένα: Ουδείς εκ προοιμίου είναι καλός δήμαρχος. Θα κληθεί και ο κ. Κολιάδης να μάθει, όπως έμαθαν οι προηγούμενοι. Μπορεί όμως να γίνει καλός δήμαρχος, αρκεί να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση.  

Ο αντίλογος τρέφει τον λόγο.

Συμβαίνουν πολλά τραγικά στον κόσμο και ήδη έχουν άμεση επίπτωση στο νησί μας. Για το λόγο αυτό, το μέτρο των αποφάσεων μας δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, ούτε οι ιδιοτελείς τους φιλοδοξίες και τα προσωπικά συμφέροντα.

Το μόνο μέτρο, το μόνο κριτήριο των αποφάσεών μας είναι το όφελος της Ρόδου.

Οι μεμονωμένες φωνές, δεν είναι ικανές να μας πλήξουν. Από την πλευρά μου, αποδέχομαι με χαρά και με καθαρή συνείδηση τις ανεξαρτητοποιήσεις και παραιτήσεις που έγιναν. Όσοι θέλουν να φύγουν, ας φύγουν κι ας μην εξαντλούν προκαταβολικά τις δυνάμεις τους. Η θητεία μας θα αρχίσει σε 70 ημέρες. Εύχομαι να είναι το ίδιο εύγλωττοι στην πενταετία που έρχεται.  

Η παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, είναι εδώ και προχωράει και δυνατή.  

Με μεγάλο αριθμό μελών, που σέβονται το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις αρχές της παράταξης. Σημαιοφόρος θα παραμείνει ένας.

Από τον Γενάρη, όλοι οι σύμβουλοι, θα καθόμαστε δίπλα δίπλα στα έδρανα και θα ασκούμε αντιπολίτευση.  

Αρκεί, να ασκούμε την αντιπολίτευση που θέλουν οι δημότες κι όχι να κουνούμε συγκαταβατικά το κεφάλι.

Αρκεί, να είμαστε παρόντες και τα πέντε χρόνια.  

Εμείς, ως «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, εκλεγμένοι και μέλη της παράταξης, οφείλουμε να προετοιμαστούμε για τις υποχρεώσεις που θα αναλάβουμε την 1η Ιανουαρίου 2024.    

Η σημαία μας κυματίζει υπερήφανη για τη σοβαρότητα και τις αρχές της.

Το μόνο μας μέτρο είναι η ευημερία του τόπου.

Μόνος κριτής είναι η ιστορία.  

 

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών