Ο Ροδίτης «μαχητής» Μανώλης Καλλιστής ζει στην Ταϊλάνδη και διαπρέπει διεθνώς!

Ο Ροδίτης «μαχητής» Μανώλης Καλλιστής ζει στην Ταϊλάνδη και διαπρέπει διεθνώς!

Ο Ροδίτης «μαχητής» Μανώλης Καλλιστής ζει στην Ταϊλάνδη και διαπρέπει διεθνώς!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4182 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζει να διαπρέπει σε παγκόσμιο πια επίπεδο ο Ροδίτης Μανώλης Καλλιστής που ζει από το 2022 στην Ταϊλάνδη, αφού θεωρείται η «Μέκκα» για το άθλημα του Muyathai.

Ξεκινώντας από το νησί μας, όπου γεννήθηκε το 1993 με καταγωγή από τα Μαριτσά, ασχολήθηκε αρχικώς στην Κρεμαστή σε ηλικία 7 ετών με τις πολεμικές τέχνες, έχοντας δάσκαλο τον Γιώργο Ζόγκα κι από τότε διαγράφει μία συνεχώς ανοδική πορεία με σημαντικές νίκες στα ρινγκ όλου του κόσμου.

Ο ίδιος περιγράφει την πορεία του μ’ ένα σύντομο βιογραφικό στη «Ροδιακή»:
«Ονομάζομαι Μανώλης Καλλιστής είμαι 30 ετών και η καταγωγή μου είναι από τα Μαριτσά Ρόδου. Ξεκίνησα τις πολεμικές τέχνες στην ηλικία των 7 ετών και συγκεκριμένα το 2000 στην περιοχή Κρεμαστής.

Δάσκαλος μου ήταν ο Γιώργος Ζόγκας. Ξεκίνησα με το στυλ του Shidokan Karate, είμαι κάτοχος μαύρης ζώνης και με αρκετές συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιαπωνία.

Το 2008 άρχιζα να προπονούμαι στο στυλ του Kickboxing και την πυγμαχία με συμμετοχές σε διασυλλογικούς αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα σε ερασιτεχνικό επίπεδο έως το 2015.

Τότε ξεκίνησαν οι πρώτοι επαγγελματικοί αγώνες. Η δίψα για μάθηση και εξέλιξη στο άθλημα με έκαναν να αφήσω την Ρόδο και να μετακομίσω στην Αθήνα, όπου σύντομα ήρθαν οι πρώτοι διεθνείς αγώνες σαν επαγγελματίας αθλητής.

Μέσα σε 4 χρόνια έγιναν πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμουν όταν ξεκινούσα αυτό το ταξίδι. Αγωνιστικά στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου με αθλητές παγκόσμιου επιπέδου σε Αγγλία, Ιαπωνία, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία. Το ταξίδι δεν τελειώνει όμως εκεί.

Η αγάπη μου για το άθλημα με έκανε να κοιτάξω ακόμα παραπέρα. Από το 2022 έως και σήμερα ζω στην Ταϊλάνδη όπου είναι η Μέκκα του αθλήματος Muyathai. Πολύ γρήγορα ήρθε ο πρώτος αγώνας στο θρυλικό Lumpinee boxing stadium και μαζί του ένα εντυπωσιακό knockout στον πρώτο γύρο που έγινε viral σε όλο τον κόσμο.

Ήταν το εισιτήριό μου για να μπω στη μεγαλύτερη διοργάνωση μαχητικών αθλημάτων του κόσμου One Lumpinee και μία χορηγία σε ένα από τα μεγαλύτερα προπονητικά champ της Ταϊλάνδης Fairtex training center.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους μου Γιώργο Ζόγκα και Νάσο Αργυρόπουλο, την οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Μανώλης Καλλιστής (αριστερά) σε μία από τις μεγάλες μονομαχίες του
Ο Μανώλης Καλλιστής (αριστερά) σε μία από τις μεγάλες μονομαχίες του
Από τη σχολή του Γιώργου Ζόγκα κάπου το 2000,  όταν ξεκινούσε ο Μανώλης Καλλιστής
Από τη σχολή του Γιώργου Ζόγκα κάπου το 2000, όταν ξεκινούσε ο Μανώλης Καλλιστής

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”