Συνεχίζεται η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον δήμο Ρόδου

Συνεχίζεται  η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον δήμο Ρόδου

Συνεχίζεται η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4411 ΦΟΡΕΣ

Πυρετωδώς συνεχίζεται από τα συνεργεία που έχουν συσταθεί από το Πρωτοδικείο Ρόδου, η επίδειξη και επανακαμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, ενώ χθες ολοκληρώθηκε η επίδειξη των άκυρων ψηφοδελτίων για την ίδια εκλογική αναμέτρηση.

Όπως είναι γνωστό, τόσο το αίτημα επίδειξης των άκυρων ψηφοδελτίων όσο και το αίτημα της επανακαταμέτρησης έχει υποβάλει η παράταξη του κ. Καμπουράκη. Μάλιστα για το τελευταίο, η αρμόδια πρόεδρος Πρωτοδικών απεφάνθη προχθές το βράδυ.

Έτσι, χθες στις 9 το πρωί, τέσσερα συνεργεία του Πρωτοδικείου Ρόδου που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό, ξεκίνησαν καταρχήν, την επίδειξη των άκυρων ψηφοδελτίων σε 39 εκλογικά τμήματα. Ήταν αυτά για τα οποία την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου δεν είχαν προλάβει να ελεγχθούν, όμως είχαν επιδειχθεί άκυρα ψηφοδέλτια από περίπου 180 εκλογικά τμήματα.

Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας χθες το μεσημέρι, ξεκίνησε ο έλεγχος – επανακαταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτίων. Καθώς το αίτημα που έχει κατατεθεί από την παράταξη του κ. Καμπουράκη και έχει γίνει αποδεκτό, αφορά στο σύνολό τους και τα 224 εκλογικά τμήματα, εκτιμάται ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θ’ απαιτηθεί χρόνος.

Την όλη διαδικασία εποπτεύει δικαστικός, ενώ την παρακολουθούν εκπρόσωποι (νομικοί) τόσο από την παράταξη του κ. Καμπουράκη όσο και από την παράταξη του κ. Κολιάδη.

Σημειώνεται, πως ανεξάρτητα με την εξέλιξη της διαδικασίας της επανακαταμέτρησης στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας (πιθανόν ακόμη και αύριο), αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών από το Πρωτοδικείο Ρόδου καθώς έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των πέντε ημερών από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Υπενθυμίζεται πως η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του κ. Καμπουράκη δεν εξελέγη από την πρώτη Κυριακή (8 Οκτωβρίου 2023) διότι για ελάχιστους ψήφους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 43%+1 που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει και δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στο νησί μας μεταξύ των παρατάξεων του κ. Καμπουράκη και του κ. Κολιάδη, απ’ όπου και εκλέχθηκε με ποσοστό 57,96% ο κ. Κολιάδης έναντι 42,04% που έλαβε ο κ. Καμπουράκης.

Καθώς όμως στις εκλογές του πρώτου γύρου (8 Οκτωβρίου) το σύνολο των άκυρων ψηφοδελτίων σε όλο το νησί ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 1.405 ψηφοδέλτια, η παράταξη του κ. Καμπουράκη κατέθεσε αίτηση ώστε να επιδειχθούν σε εκπροσώπους της, τα άκυρα ψηφοδέλτια, αρχικά, από συνολικά 13 εκλογικά τμήματα που νησιού που είχαν επιλεγεί και εν συνεχεία και από τα υπόλοιπα. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, προχθές (Παρασκευή 20 Οκτωβρίου) κατατέθηκε από την παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» και αίτηση επανακαταμέτρησης όλων των έγκυρων ψηφοδελτίων, της ίδιας εκλογικής αναμέτρησης.

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας