Στράτος Καρίκης: Προέχει το καλό της Ρόδου και δεν περισσεύει κανείς

Στράτος Καρίκης: Προέχει το καλό της Ρόδου και δεν περισσεύει κανείς

Στράτος Καρίκης: Προέχει το καλό της Ρόδου και δεν περισσεύει κανείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2208 ΦΟΡΕΣ

Συνεχάρη δημόσια τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

Σήμερα θα ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, η διαδικασία της επανακαταμέτρησης των ψήφων για τον δήμο Ρόδου, όπως δήλωσε χτες ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, ο οποίος με την ευκαιρία, συνεχάρη δημόσια τον Αλέξανδρο Κολιάδη για τη νίκη του στις εκλογές.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε αναλυτικά στα διαδικαστικά που ακολούθησαν το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας ότι ανάλογα με την καταμέτρηση θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και θα εκτιμηθεί από τις παρατάξεις αν θα προχωρήσουν σε ενστάσεις.

«Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 15 του Οκτώβρη με μία μεγάλη νίκη του Αλέξανδρου Κολιάδη και γι΄αυτό πρέπει να τον συγχαρούμε. Στην πρώτη Κυριακή επιτύχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που πλησίασε στο 43% και αυτόματα έδωσε το δικαίωμα, στον δήμαρχο και σε όλους εμάς, της επανακαταμέτρησης των ψήφων. Είναι δικαίωμά μας… η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται το αργότερο αύριο για να γίνει έλεγχος των ψηφοδελτίων και να μετρηθούν ξανά, ώστε να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα.


Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη και θα περάσουμε στην επόμενη φάση ώστε να τελειώσει και το νομικό κομμάτι. Από την καταμέτρηση θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Αν προκύψουν διαφορές αυτό θα εκτιμηθεί από τις παρατάξεις και πιθανόν να έχουμε ενστάσεις αν όχι δεν θα έχουμε ενστάσεις και συνεπώς θα έχουμε αυτό που ο Αλέξανδρος Κολιάδης ήδη κάνει. Δηλαδή, ν’ αρχίσει να προετοιμάζεται για την έναρξη της θητείας του την 1η Ιανουαρίου 2024, πράγμα το οποίο θα συνεχιστεί» δήλωσε χτες ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε:


«Ο Αλέξανδρος Κολιάδης νίκησε και τον συγχαίρουμε όλοι, όμως και οι δύο δήμαρχοι, και ο σημερινός Αντώνης Καμπουράκης και ο επόμενος, ο Αλέξανδρος Κολιάδης, με μεγάλη σοβαρότητα αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν έχουν κάνει δηλώσεις αυτό δείχνει ότι με σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε τις διαδικασίες».

Ετοιμασίες για τη νέα δημοτική αρχή
Με την ευκαιρία ο κ. Καρίκης δήλωσε, ότι άμεσα θα υπάρξει συνεννόηση με τον νέο δήμαρχο σε ό,τι αφορά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και γενικά την προετοιμασία για την ανάληψη των καθηκόντων της, τονίζοντας ότι θα στηρίξουν τον κ. Κολιάδη και θα είναι κοντά του.

Για το θέμα είπε τα εξής:
«Επίσης πρέπει να δούμε το διαδικαστικό και να οργανώσουμε την ορκωμοσία, να παρέχουμε όποια βοήθεια χρειάζεται προς τον νέο δήμαρχο και ο ίδιος να προετοιμαστεί για το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου ότι προέχει το καλό της Ρόδου και σ’ αυτό δεν περισσεύει κανείς.

Η συνεργασία πλειοψηφίας και μειοψηφίας πρέπει να γίνεται πράξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό μόνο καλό κάνει στον τόπο. Και ο δήμαρχος κι εγώ προσωπικά και όλοι οι υπόλοιποι, θα δώσουμε κάθε στοιχείο που θα μας ζητηθεί στον νέο δήμαρχο, θα είμαστε κοντά του και την επόμενη μέρα.

Ο δήμος χρειάζεται συναινέσεις καθώς είναι ένας μεγάλος δήμος, κι έχει τεράστια θέματα. Ο Αντώνης Καμπουράκης έχει δρομολογήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα και είμαι σίγουρος πως ό,τι κρίνει θετικό, ο κ. Κολιάδης θα το συνεχίσει και όλοι θα είμαστε κοντά του.

Για εμάς τους παλιούς δεν υπάρχει αντιπολίτευση για θέματα που είναι για το καλό του τόπου και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος ούτε μία μέρα. Έχουμε πέντε χρόνια για το νέο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να παρέχουμε στήριξη ώστε να παραχθεί ένα σημαντικό έργο».

Στην ερώτηση για το τι θα γίνει αν μετά την καταμέτρηση ο κ. Καμπουράκης συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του πρώτου γύρου, ο κ. Καρίκης απάντησε λέγοντας τα εξής:

«Υπάρχει ένα εκλογικό κενό και μία ατέλεια του συστήματος καθώς οι εκλογές γίνονται μέσα σε μία εβδομάδα. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν σε δύο εβδομάδες και μέσα σ’ αυτές να έχουν τελειώσει όλα, ώστε να πάμε στη δεύτερη Κυριακή με πολύ καθαρό και το πολιτικό και το νομικό πεδίο. Δυστυχώς, οι προθεσμίες που ορίζουν οι νόμοι είναι πολύ στενές… είναι ένα λάθος.

Σκεφτείτε, αν το ποσοστό του κ. Καμπουράκη με βάση την καταμέτρηση πιθανόν να ικανοποιεί το ποσοστό που απαιτείται για να είναι νικητής από την πρώτη Κυριακή. Αυτό θα το λύσουν τα δικαστήρια, αν προκύψει τέτοιο θέμα και αν υποβληθούν ενστάσεις.

Αν δεν προκύψουν ενστάσεις τελειώνει και το νομικό κομμάτι».
Μάλιστα υπογράμμισε, ότι οι ενστάσεις εάν κατατεθούν θα εκδικαστούν το 2024 κι αυτό σημαίνει ότι θα εγκατασταθεί η νέα δημοτική αρχή στον δήμο κανονικά.
Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το αν κατατεθεί ένσταση, ο κ. Καρίκης απάντησε, ότι ο ίδιος ο δήμαρχος θα κρίνει αν η παράταξη καταθέσει ένσταση καθώς ο κ. Καμπουράκης χειρίζεται όλη τη διαδικασία της επανακαταμέτρησης και είναι καθαρά δική του απόφαση με βάση τα δεδομένα, ενώ όπως πρόσθεσε είναι δικαίωμα όλων των παρατάξεων επίσης να το κάνουν.

Η έδρα της Λίνδου
Επίσης, με αφορμή την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λίνδου την οποία επέλεξε τελικά να κρατήσει ο κ. Καμπουράκης, με αποτέλεσμα να κερδίσει έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου ο κ. Καρίκης, ο τελευταίος δήλωσε τα παρακάτω:
«Η δική μας παράταξη κράτησε χαμηλούς τόνους, ο ίδιος ο συνάδελφος Δημήτρης Παπαδημητρίου που κατέλαβε την έδρα της Λίνδου έθεσε αμέσως την έδρα στη διάθεση του δημάρχου και δεν έθεσε κανένα θέμα να είναι στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είναι αυτοσκοπός να είμαστε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου…
Εγώ δεν το ζήτησα να είμαι παρών στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος ο δήμαρχος το επέλεξε. Αλλά πιστεύω ότι, χρειάζεται και η πείρα και η σοφία που αποκτούμε μέσα από τα κοινά.

Θα προτείνω χαμηλούς τόνους, επειδή το έκανε αυτό και ο Νίκος Γερονικόλας, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που η παρουσία του κοσμεί όλα αυτά τα χρόνια τα κοινά και με κριτήριο το καλό του τόπου. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τον επόμενο δήμαρχο να επιτύχει στο έργο του. Δε χωρά αντιπολίτευση, χωρά ουσιώδης παρουσία για να έχουμε επιτυχίες».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας