Μειωμένος ο τζίρος των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης τη φετινή σεζόν

Μειωμένος ο τζίρος των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης τη φετινή σεζόν

Μειωμένος ο τζίρος των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης τη φετινή σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2264 ΦΟΡΕΣ

Μειωμένος ήταν ο τζίρος των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης και ειδικά στη Νέα Αγορά τη φετινή τουριστική περίοδο, όπως επισημαίνουν οι καταστηματάρχες, που διαπίστωσαν ότι οι επισκέπτες μας ήταν μάλλον συγκρατημένοι στις αγορές τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς, άλλο οι αφίξεις των τουριστών στο νησί κι άλλο η κίνηση στα καταστήματα και κατ’ επέκταση οι αγορές σε αυτά.

«Υπάρχει μία διαφορά αναφορικά με την προσέλευση κόσμου στον τουριστικό προορισμό και την κίνηση εντός των καταστημάτων. Η «ψαλίδα» έχει μεγαλώσει σε σχέση με άλλες χρονιές, ο κόσμος που έρχεται πλέον δεν έχει την χρηματική ευχέρεια που είχε άλλες χρονιές.

Είναι πιο συγκρατημένος, είναι κατανοητό καθώς ακόμα και οι Έλληνες είναι στο ίδιο επίπεδο, και ο καθένας κάνει τις διακοπές του βάζοντας τον προϋπολογισμό του σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι άλλες χρονιές.

Η προσέλευση του κόσμου στη Ρόδο, φέτος, ήταν σαφώς αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά αυτό που δεν ήταν ίδιο σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η αγοραστική δύναμη.

Όλοι οι επιχειρηματίες μιλούν για μειωμένο τζίρο.

Όλοι μιλούν για δύστροπους και δύσκολους πελάτες, με αποτέλεσμα να περιμένουμε να κλείσει η σεζόν για να κάνουμε ταμείο σαν επιχειρηματίες και να ξέρουμε σε τι ποσοστό κινηθήκαμε συγκριτικά με πέρυσι» δήλωσε ο κ. Κατσιδώνης ο οποίος τόνισε, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η περσινή χρονιά είναι η χρονιά ρεκόρ.

«Φέτος είχαμε και τη φωτιά που μας πήγε πίσω για 20 μέρες στο peak της σεζόν και περιμέναμε όλοι να δουλέψουμε. Ήρθαν οι ακυρώσεις και ο πανικός στους τουρίστες με αποτέλεσμα να πέσει η κίνηση στη Ρόδο.

Έχουμε ακόμα σχεδόν έναν μήνα μπροστά μας και πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς, θα κλείσουμε ταμείο και θα ξέρουμε πού ακριβώς βρισκόμαστε», κατέληξε.

Ο κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης
Ο κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης

Για τα έργα στη Νέα Αγορά
Με την ευκαιρία ρωτήθηκε και για τα έργα αποκατάστασης στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς, για τα οποία κάνοντας μία αναδρομή σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης ανέφερε τα εξής:

«Πέρυσι το Σεπτέμβριο άνοιξαν οι προσφορές για τον Διαγωνισμό και από εκείνη τη στιγμή περιμένουμε να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο που εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για μία μελέτη 3.200.000 ευρώ και είναι αυτή που ουσιαστικά θα αποκαταστήσει το ιστορικό μνημείο, που είναι τόσο ταλαιπωρημένο.

Επειδή αυτή η διαδικασία αργούσε, σε συνεννόηση με την προηγούμενη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο κ. Δράκο ήρθαμε σε συνεννόηση για κάποια επείγοντα σημεία που έπρεπε να αποκατασταθούν ώστε να γίνουν μέσα στον Αύγουστο.

Τα συνεργεία δούλευαν βράδυ, κι έτσι δεν ενόχλησαν κανέναν καταστηματάρχη ή πελάτη. Αυτό το κομμάτι που αφορούσε μία εργολαβία 74.000 ευρώ, έχει ολοκληρωθεί.

Τώρα περιμένουμε τη συνέχειά που είναι η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου με τη μεγάλη μελέτη και τη μεγάλη εργολαβία. Η εγκατάσταση του εργολάβου έχει να κάνει με την ανακοίνωση του αναδόχου, με τις ενστάσεις των υπολοίπων και με πολλά άλλα που απαιτούν χρόνο.

Εκτιμώ πως σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα, έτσι ώστε να πάμε στο δημοτικό συμβούλιο και να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του εργολάβου, κάτι που θα διαρκέσει 24 μήνες.

Έτσι, θα προχωρήσουμε κι εμείς στις επεμβάσεις στα καταστήματά μας σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχουμε βάσει του συμβολαίου μας. Θα τροποποιήσουμε τα καταστήματά μας έτσι ώστε να έχουν όλα ενιαία μορφή και εμφάνιση και να ταιριάζουν στο ιστορικό μνημείο».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη