Φλας στο παρελθόν, 1963: Δύο πυρκαϊαί εξερράγησαν εις Ασκληπειό και Κατταβιά

Φλας στο παρελθόν, 1963: Δύο πυρκαϊαί εξερράγησαν εις Ασκληπειό και Κατταβιά

Φλας στο παρελθόν, 1963: Δύο πυρκαϊαί εξερράγησαν εις Ασκληπειό και Κατταβιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3767

ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΪΑΙ ΕΞΕΡΡΑΓΗΣΑΝ ΕΙΣ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΤΑΒΙΑ
Προχθές την 9.30 πρωινήν παρά την θέσιν «Νύφη» της και ενότητος Ασκληπειού εξερράγη πυρκαϊά συνεπεία της οποίας απετεφρώθησαν επτά στρέμματα Δημοσίας πευκοφύτου περιοχής. Το πυρ κατεσβέσθη μετά εξάωρον. Υπό της Δασικής Υπηρεσίας διενεργούνται ανακρίσεις.

Επίσης παρά την θέσιν «Βάιος» της Κοινότητος Κατταβιάς εξερράγη πυρκαϊά με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 70 στρέμματα Δημοσίας Δασικής εκτάσεως συνολικής αξίας 50.000 δραχμών.
Τα αίτια παραμένουν άγνωστα. Υπό της Δασικής Υπηρεσίας διενεργούνται ανεκρίσεις.

ΑΝΕΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Δι’ εγκυκλίου διαταγής του υπουργείου Εσωτερικών προς τας Νομαρχίας διατάσσεται η αναστολή της εκτελέσεως δημοτικών και κοινοτικών έργων μέχρι της ημέρας των εκλογών.

ΕΟΡΤΑΣΘΗ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜ. ΕΘΝΩΝ
Χθες την 11ην προμεσημβρινήν εγένετο σεμνή τελετή εις τον χώρον προ του Βωμού της Πατρίδος, επ’ ευκαιρία της 18ης επετείου από της ιδρύσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κατά την εν λόγω τελετήν, ο Νομάρχης κ. Τζαβέλλας κατέθεσεν στέφανον εκ δάφνης, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου και ένοπλα τμήματα απέδιδον τιμάς. Εις την εκδήλωσιν αυτήν παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών αρχών.

1.239 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑ 148 ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Ως ανεκοινώθη εκ της Νομαρχίας, ο αριθμός των υπηρετούντων εις την Δωδεκάνησον δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών ανέρχεται εις 1.239 ούτοι δε κατενεμήθησαν διά σχετικής αποφάσεως διά να ψηφίσουν εις διάφορα εκλογικά τμήματα της Δωδεκανήσου, εκ των 148 που θα λειτουργήσουν κατά την ημέραν των εκλογών.
Οι υπάλληλοι θα ψηφίσουν βάσει των οδηγιών που έχουν δοθή παρά της Νομαρχίας διά χορηγηθεισών εγκυκλίων.

ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΛΕΓΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ Η ΕΙΔΗΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΝΟΒ/ΝΙΑ
Υπό της Νομαρχίας εξεδόθη ανακοίνωσις διά της οποίας χαρακτηρίζεται ως ανακριβής η δημοσιευθείσα είδησις ότι η «Διεύθυνσις της Καπνοβιομηχανίας Ρόδου έδωσεν χθες άδειαν εις 70 μέλη του προσωπικού αυτής διά να παρακολουθήσουν την συγκέντρωσιν του κ. Παπανδρέου».

Κατά την ημέραν της συγκεντρώσεως η Κρατική Καπνοβιομηχανία ελειτούργησεν κανονικώς με το σύνολον των δυνάμεών της. Ως συμβαίνει πάντοτε εις μεμονωμένους εργάτας, ανερχομένους εις 10 και συνδεομένους διά σχέσεως ιδιωτικού δικαίου εχορήγησεν και κατά την ημέραν ταύτην έγκρισιν προσωρινής απομακρύνσεως δι’ ιδιωτικήν αυτών απασχόλησιν επί περικοπή του αντιστοίχου ωρομισθίου αυτών.

Ωσαύτως κατά την χθεσινήν ημέραν έτεροι 10 εργάται έκαμον έναρξιν της υπό της νομοθεσίας του υπουργείου Εργασίας προβλεπομένης δεκαπενθημέρου αδείας των. Τέλος 2 εργάται απουσίασαν άνευ αδείας και θα ελεγχθώσι διά τούτο.

Κατηγορηματικώς βεβαιούται ότι ούτε προτροπή η παρότρυνσις προς μετάβασιν εις την συγκέντρωσιν της Ενώσεως Κέντρου εγένετο η ηδύνατο να τίθενται να μεταβούν εις εκλογίν, ούτε εδηλώθη υπό των αιτησαμένων την έγκρισιν απομακρύνσεως εργατών.

ΤΗΛΕ ΤΥΠΟΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
Από της Δευτέρας 21ης τρέχοντος, παρά των εν Ρόδω Υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος εγκατεστάθη και ήρχισε λειτουργούν τηλετυπικόν μηχάνημα Παγκοσμίου Λήψεως.
Δι’ αυτού παρέχεται εις τους πελάτας η δυνατότητης αμέσου και πλήρους εξυπηρετήσεως των Εμπορικών αυτών υποθέσεων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...