Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτιών του A’ γύρου

Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτιών του A’ γύρου

Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτιών του A’ γύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3493 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η επανακαταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτίων σε όλα τα εκλογικά τμήματα, όπως αυτά προέκυψαν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, για το δήμο της Ρόδου.

Η διαδικασία έγινε, ως γνωστό, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε στο Πρωτοδικείο Ρόδου ο επικεφαλής της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» κος Αντώνης Καμπουράκης, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα ψηφοδέλτια.
Το αίτημα αυτό έγινε μετά την επίδειξη των άκυρων ψηφοδελτίων από την ίδια εκλογική αναμέτρηση, διαδικασία η οποία και ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Οκτωβρίου το μεσημέρι, οπότε και ξεκίνησε η επανακαταμέτρηση.


Και στις δύο διαδικασίες παρόντες ήταν εκπρόσωποι τόσο της παράταξης του κ. Καμπουράκη όσο και της παράταξης του κ. Κολιάδη. Ωστόσο, επίσημα δεν έχει γίνει κάποια ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης ή της επίδειξης των άκυρων ψηφοδελτίων.


Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει αξιολογούνται από τους νομικούς των δύο πλευρών προκειμένου να αποφανθούν για τις περαιτέρω ενέργειες τους.


Υπενθυμίζεται πως η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του κ. Καμπουράκη δεν εξελέγη από την πρώτη Κυριακή (8 Οκτωβρίου 2023) διότι για ελάχιστους ψήφους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 43%+1 που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει και δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στο νησί μας μεταξύ των παρατάξεων του κ. Καμπουράκη και του κ. Κολιάδη, από όπου και εκλέχθηκε με ποσοστό 57,96% ο κ. Κολιάδης έναντι 42,04% που έλαβε ο κ. Καμπουράκης.

Η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων
Στο μεταξύ, προχθές συνεδρίασε (σε δημόσια συνεδρίαση) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) και προέβη στην ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών για το νησί της Ρόδου.


Με την απόφαση του αυτή (22/2023) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου ανακήρυξε ως νέο δήμαρχο Ρόδου τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (τακτικά και αναπληρωματικά), τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων (τακτικά και αναπληρωματικά), ενώ περιλαμβάνονται και ο αριθμός των ψηφοδελτίων που έλαβε η κάθε παράταξη, οι έδρες που εκλέγουν, καθώς και ο αριθμός των σταυρών που έλαβε κάθε υποψήφιος σύμβουλος. Σε περίπτωση δε ισοψηφίας, το δικαστήριο προέβη κατά τη συνεδρίαση του σε κλήρωση.


Η απόφαση του δικαστηρίου αναρτήθηκε χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου όπου και θα παραμείνει για τρεις ημέρες για την υποβολή τυχόν έφεσης κατά αυτής.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας