2ο Γυμνάσιο Καλύμνου: Τρέχουμε για το «ΕΥ»

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου: Τρέχουμε για το «ΕΥ»

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου: Τρέχουμε για το «ΕΥ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7369 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου) το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου συμμετείχε στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα...

«Τρέχω για το ΕΥ» έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει για ποιο ΕΥ θα «αγωνισθεί»: ΕΥζην, ΕΥσυνειδησία, ΕΥτυχία, ΕΥαγωνίζεσθαι, ΕΥρωστία, ΕΥημερία, ΕΥθύνη, ΕΥγένεια.

Πιο συγκεκριμένα, το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου αναφέρει σχετικά με τη συμμετοχή του στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ», τα εξής:

«Οι μαθητές/τριες του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς, υποστήριξαν με ενθουσιασμό τη δράση του ΥΠΑΙΘΑ να τρέξουν, μία συμβολική διαδρομή, στην αυλή του σχολείου, επιλέγοντας την ολυμπιακή αξία του ΕΥαγωνίζεσθαι, επειδή ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού προς τους άλλους, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών.

Το ΕΥαγωνίζεσθαι βρίσκεται πέρα από τον ανταγωνισμό. Εκφράζεται με τον αλληλοσεβασμό και την επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία. Το σχολείο οφείλει να στηρίζει και να προωθεί καθημερινά και με κάθε τρόπο την θετική ιδέα που περικλείει.

Η εφαρμογή του ΕΥαγωνίζεσθαι μπορεί να συμβάλλει ως ένα σημαντικό μέσο για την προαγωγή της αδελφότητας των λαών και της κατανόησης των πολυπολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων ώστε να εμποδίσει την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη βία, τις κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις.

ΣΥΝαγωνιζόμαστε και ΔΕΝ ανταγωνιζόμαστε... ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ... ΤΟ ΕΥαγωνίζεσθαι το απαιτεί υπήρξαν τα συνθήματα των μαθητών μας που φώναξαν δυνατά στην αυλή του σχολείου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, κρατώντας ψηλά και με υπερηφάνεια τη δάδα των ολυμπιακών αγώνων «Αθήνα2004», συμμετείχαν δυναμικά, υπενθυμίζοντας σε όλους, ότι το ΕΥ είναι αυτό που επιδιώκουν για τη ζωή τους και ότι αυτό κατακτάται με προσπάθεια, με καθημερινό αγώνα, με προσήλωση στους στόχους τους και κυρίως με ηθική ακεραιότητα.

Πόσο επίκαιρο μα πόσο λυπηρό, αν συνειδητοποιήσουμε από την επικαιρότητα των ημερών μας, πόσα παιδιά έχασαν βίαια τη δυνατότητα να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να ζήσουν αλλά και πόσο ελπιδοφόρο... Ελπίζουμε στη νέα γενιά να κτίσει ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο.

Υ.Γ. Το σχολείο πήρε μέρος στη διαδικασία βράβευσης των δράσεων όλων των σχολείων της χώρας που συμμετείχαν. Αναμένουμε τα αποτελέσματα με αγωνία και κρυφή ελπίδα ότι θα είμαστε μέσα στους τυχερούς!

Διαβάστε ακόμη

Το Γενικό Λύκειο Σορωνής ομορφαίνει!

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ