Προς το τέλος της οδεύει η τουριστική περίοδος στο νησί της Ρόδου

Προς το τέλος της οδεύει η τουριστική περίοδος στο νησί της Ρόδου

Προς το τέλος της οδεύει η τουριστική περίοδος στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4901 ΦΟΡΕΣ

Στο κλείσιμο οδεύει μέρα με τη μέρα η τουριστική σεζόν στη Ρόδο, καθώς ο Οκτώβριος βαίνει προς το τέλος του και μαζί του θα φύγουν μαζικά και οι τελευταίοι τουρίστες.

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 του μήνα εκτιμάται ότι θα εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός πτήσεων, κυρίως για την επιστροφή των τουριστών στις πατρίδες τους, όπως άλλωστε συμβαίνει και τις τελευταίες μέρες, αλλά και κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ωστόσο, μέχρι και περίπου τα μέσα Νοεμβρίου θα υπάρχουν πτήσεις προς Ρόδο, όμως ο αριθμός των τουριστών που θα έρθουν με αυτές θα είναι πολύ μικρός.

Πάντως, θα πρέπει να υπογραμμιστεί, ότι ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικός μήνας από πλευράς τουριστικής κίνησης, κάτι που έχει ήδη φανεί όλες τις προηγούμενες μέρες με τις αφίξεις των τουριστών στο αεροδρόμιό μας.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» 160 πτήσεις τσάρτερ, με τις οποίες ήρθαν στη Ρόδο περίπου 21.000 τουρίστες, ενώ μ’ αυτές αναχώρησαν για την πατρίδα τους περίπου 27.600 τουρίστες.

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η κίνηση κι αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται τόσο η ανακοίνωση των στοιχείων του μήνα από τη Fraport Greece, όσο και ο απολογισμός του Νοεμβρίου, για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει επιτευχθεί κάποια επιμήκυνση.

Υπενθυμίζεται, ότι τις πρώτες 15 μέρες του μήνα που διανύουμε, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συνολικά 1.130 πτήσεις τσάρτερ με τις οποίες έφτασαν στο νησί μας περίπου 170.000 τουρίστες.

Με τις ίδιες πτήσεις αναχώρησαν για την πατρίδα τους περίπου 197.000 τουρίστες, νούμερα ενδεικτικά της καλής εξέλιξης κι αυτού του μήνα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το επτάμηνο, δηλαδή το διάστημα από τη μέρα που άνοιξε η τουριστική σεζόν του 2023 στο νησί μας μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, σημειώνεται, ότι ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο συνολικά 2.359.470 επισκέπτες.

Πρόκειται για στοιχεία που κατέγραψε η Fraport Greece από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο για το αεροδρόμιο «Διαγόρας» και τα οποία, αν συγκριθούν με τα αντίστοιχα στοιχεία της κίνησης για το έτος 2022, την καλύτερη τουριστική σεζόν για τον προορισμό μας, δείχνουν ότι υπάρχει μία αύξηση σε ποσοστό 2,28%.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς προκύπτει, ότι επισκέφθηκαν τη Ρόδο, το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, συνολικά 2.305.649 τουρίστες, αναδεικνύοντας ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, το 2023 ως την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών με 53.821 περισσότερουυς τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού