Πατέρας και γιος στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πατέρας και γιος στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πατέρας και γιος στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2716 ΦΟΡΕΣ

Η απόπειρα δολοφονίας ενός 44χρονου που είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος στον χώρο όπου διέμενε επί της Ρόδου – Καλλιθέας, από 51χρονο και τον 25χρονο γιο του, πρόκειται ν’ αναβιώσει στις αρχές Νοεμβρίου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στο νησί μας και ο 44χρονος, με τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτών, έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου, συνολικά 85 ημέρες!

Από τις έρευνες που έγιναν από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι ο 51χρονος Ρομά και ο 25χρονος γιος του, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

Μετά τις απολογίες τους και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ η δίκη τους έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 6 Νοεμβρίου, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Τον χτύπησαν με σίδερο
Ο 44χρονος – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος μέσα στον χώρο όπου διέμενε το βράδυ στις 30 Μαΐου 2022.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στον άνω θώρακα και στον λαιμό.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 44χρονος διέμενε σε είδος παραπήγματος κοντά σε μάντρα επί της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας. Στις 30 Μαΐου 2022 περίπου στις 10 το βράδυ επικοινώνησε με έναν συμπολίτη μας, με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και του είπε ότι «κινδυνεύει η ζωή του».

Ο συμπολίτης μας, ανησυχώντας με αυτά που άκουσε, κάλεσε άμεσα την Αστυνομία και ενημέρωσε για τα όσα του είχε δηλώσει στο τηλέφωνο ο φίλος του. Αστυνομικοί έσπευσαν στον χώρο διαμονής του 44χρονου όπου και τον εντόπισαν αιμόφυρτο και τραυματισμένο στο κεφάλι, στον άνω θώρα και στον λαιμό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρόδου άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία και να τα εξετάζουν προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Τελικά στις 2 Ιουνίου 2022 η υπόθεση εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (Δ.Ε.Ε.-Γ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο ημεδαποί (Ρομά) ηλικίας 25 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αυτοψίας στον χώρο του περιστατικού και τη συλλογή - αξιολόγηση προανακριτικών δεδομένων και στοιχείων, προέκυψαν ευρήματα που προσδιόριζαν τα δύο συλληφθέντα άτομα ως ύποπτα.

Στις 2 Ιουνίου 2022 νωρίς το πρωί προσήχθησαν, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου οι δύο άνδρες, όπου εξεταζόμενοι παραδέχθηκαν και περιέγραψαν την πράξη τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι δύο Ρομά βραδινές ώρες της 30 Μαΐου 2022 εισήλθαν στο οικόπεδο όπου διέμενε ο 44χρονος με σκοπό να εντοπίσουν-αφαιρέσουν ηλεκτρολογικό υλικό, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί, διαπληκτίστηκαν μαζί του, τον τραυμάτισαν με σιδερένιο αντικείμενο και τράπηκαν σε φυγή.

Το αντικείμενο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε και κατασχέθηκε. Οι δράστες συνελήφθησαν έπειτα από έκδοση σχετικού εντάλματος και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Δικηγόρος για λογαριασμό της οικογένειας του 44χρονου, ο οποίος είχε προβεί και σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος των συλληφθέντων, είναι ο κ. Βασίλης Μπέης.

Οι διώξεις, οι απολογίες και η φυλακή
Σε βάρος του 25χρονου γιου και του 51χρονου πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 6 Ιουνίου 2022, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Βασίλη Λόγγο προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο Ρομά αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης του αυτού που έγινε, διευκρινίζοντας ωστόσο τις συνθήκες άμυνες στις οποίες βρισκόταν, ανέλαβε ο 25χρονος γιος.

Πιο αναλυτικά, οι δύο άνδρες είχαν πει στις απολογίες τους πως στις 30 Μαΐου 2022 είχαν πάει να επισκεφθούν την αδελφή και κόρη τους αντίστοιχα, που διέμενε στην περιοχή κοντά στον 44χρονο.

Στην επιστροφή και καθώς είχε χαλάσει η γεννήτρια τους, ο 25χρονος σταμάτησε στη μάντρα όπου διέμενε ο 44χρονος, κάτι που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, προκειμένου να ψάξει μήπως βρει κάποιο καλώδιο για να τη φτιάξουν.

Πράγματι βρήκαν το καλώδιο και ο πατέρας επέστρεψε στο αυτοκίνητό τους όπου περίμενε τον γιο του, όμως ο 25χρονος κάθισε λίγο ακόμη προκειμένου να δει μήπως υπήρχαν άλλα αντικείμενα που τον ενδιέφεραν.

Τότε – όπως είχε πει ο 25χρονος στην απολογία του- εμφανίστηκε ένας άνδρας (ο 44χρονος) και αφού τον ρώτησε τι ψάχνει εκεί και πήρε την απάντηση «για παλιά καλώδια», ο 44χρονος του είπε να περιμένει.

Ο κατηγορούμενος Ρομά είχε τονίσει πως θεώρησε ότι θα τον βοηθούσε, όμως εκείνος επέστρεψε κρατώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο και όταν του είπε πως θέλει να φύγει, ο 44χρονος του απάντησε πως δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου έρθει η Αστυνομία.

Ο 25χρονος ισχυρίστηκε απολογούμενος πως καθώς είχε κάνει νωρίτερα χρήση ουσιών, όταν είδε τον 44χρονο να κινείται εναντίον του, προκειμένου να αμυνθεί πήρε ό,τι βρήκε μπροστά του και άρχισε να τον χτυπάει.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως σταμάτησε μόνο όταν είδε τα αίματα στον 44χρονο, ενώ διευκρίνισε πως ο πατέρας του, δεν είχε δει ή συμμετάσχει σε όλα αυτά, αφού βρίσκονταν στο αυτοκίνητο και τον περίμενε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, πατέρας και γιος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Βγήκε «νικητής»
Όταν ο 44χρονος βραδινές ώρες στις 30 Μαΐου 2022 μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά τον εντοπισμό του, διαπιστώθηκε εξ αρχής από τους γιατρούς ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε, χαρακτηριζόταν ως ιδιαίτερα σοβαρή και κρίσιμη.

Για 85 ημέρες γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που νοσηλεύτηκε ο 44χρονος έδιναν «μάχη» και πράγματι στις 24 Αυγούστου 2022, ο 44χρονος εξήλθε από τη ΜΕΘ και σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση που είχε κάνει ο γιατρός της ΜΕΘ κ. Βασίλης Κινούς σε προσωπική του σελίδα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναφέρει ότι ο 44χρονος «εξέρχεται με πλήρη συνείδηση και άριστη κινητικότητα».

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση του γιατρού, ο 44χρονος όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρούς τραυματισμούς στην τραχηλική χώρα και στον θώρακα, κατόπιν εγκληματικής ενέργειας».

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια