Για ληστεία και κλοπές κατηγορείται 32χρονη Ρομά

Για ληστεία και κλοπές κατηγορείται 32χρονη Ρομά

Για ληστεία και κλοπές κατηγορείται 32χρονη Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8744 ΦΟΡΕΣ

Για ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος τουριστικών ειδών, αλλά και για κλοπές κατηγορείται η 32χρονη που συνελήφθη προχθές το πρωί στη Ρόδο και κρατείται προκειμένου σήμερα να απολογηθεί στον ανακριτή Ρόδου.

Η σύλληψη της 32χρονης έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς πριν από μερικές ημέρες εκδόθηκε ένταλμα από τον Ανακριτή Πρωτοδικών Ρόδου ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση ληστείας αλλά και κλοπών που διαπράχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023 στο νησί μας.

Η συλληφθείσα κρατείται, καθώς σήμερα πρόκειται να δώσει εξηγήσεις για τα όσα της καταλογίζονται, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της κ. Σεβαστιανό Κούρκουλο. Μαζί με την 32χρονη Ρομά κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση και άλλοι τρεις ομόφυλοί της και συγκεκριμένα δύο 23χρονοι και μία 31χρονη.

Οι τέσσερις δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, κατηγορούνται ότι κατά τη διάρκεια της «δράσης» τους, αφαίρεσαν χρήματα, αντικείμενα και τιμαλφή αξίας άνω των 87.000 ευρώ!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023, οπότε και στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση της ομάδας των δύο ανδρών και των δύο γυναικών οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και κλοπών σε βάρος πολιτών στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2023, οι δράστες ενεργώντας είτε όλοι μαζί ως συμμορία είτε κατά περίπτωση με διαφορετική σύνθεση, εμπλέκονται σε μία ληστεία και πέντε κλοπές. Για τις περιπτώσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των εμπλεκομένων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω, ενώ οι τέσσερις Ρομά δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών