Σε κατάσταση… αναμονής οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες Ρόδου

Σε κατάσταση… αναμονής οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες Ρόδου

Σε κατάσταση… αναμονής οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1144 ΦΟΡΕΣ

Η νέα αγωνιστική περίοδος στην ποδηλασία είναι ιδιαίτερη για τη Ρόδο και την επιστροφή σε κάθε επίπεδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου.


Στο πλαίσιο αυτό, είναι πραγματικά σημαντικό το ότι ήδη 30 ομάδες, επαγγελματικές και μη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες (International Cycling Events in Rhodes) του 2024, αν και βάσει του χαρακτήρα τους από την UCI επιτρέπεται να δώσουν το «παρών» αθλητές από 25.

Κάτι άλλο, επίσης σημαντικό οργανωτικά, είναι πως πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέων Αρχών στην τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, παραμένοντας για λόγους που δεν είναι απαραίτητο ν’ αναφερθούν, ακόμη… ρευστή η κατάσταση σ’ ένα μέρος του πολιτικού σκηνικού.


Αυτό, φυσικά, παίζει τον ρόλο του, αν λάβουμε υπόψη ότι οι ομάδες έχουν κάνει εγγράφως τα αιτήματά τους και πρέπει ν’ απαντηθούν εγκαίρως, ώστε να κανονίσουν ό,τι πρέπει για το πρόγραμμά τους μέσα στη χρονιά. Εκτός αυτού, οι διοργανωτές επιβάλλεται να ξεκινήσουν τις διαδικασίες συνεννόησης με αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές εταιρείες για προσφορές, όσον αφορά τη μετακίνηση των αποστολών και κυρίως των ποδηλάτων τους.


Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν τη στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και Δήμο, μ’ ένα κονδύλι, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα αθλητικό γεγονός, αλλά για ένα ποδηλατικό «κίνημα» που δίνει στη Ρόδο την ευκαιρία να φιλοξενήσει 21 μέρες μες στον Μάρτιο κορυφαίους αθλητές και συνοδούς από χώρες κάθε ηπείρου, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την «κίνηση» της τοπικής αγοράς.

Το γεγονός ότι ο αγώνας είναι δηλωμένος κανονικά στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σημαίνει πολύ απλά πως αν ματαιωθεί, στους διοργανωτές θα επιβληθεί ένα βαρύ πρόστιμο.

Βεβαίως, το σημαντικότερο είναι πως το νησί θα πληγεί όσον αφορά το κύρος και το αθλητικό του γόητρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Οι επόμενες μέρες, λοιπόν, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό της όλης διοργάνωσης που έχει βάλει ξανά τη Ρόδο στον χάρτη της παγκόσμιας ποδηλασίας. 

Διαβάστε ακόμη

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ