Την ένταξη της «ΡΟΔΑ» στον δήμο ζητούν οι εργαζόμενοι

Την ένταξη της «ΡΟΔΑ» στον δήμο ζητούν οι εργαζόμενοι

Την ένταξη της «ΡΟΔΑ» στον δήμο ζητούν οι εργαζόμενοι

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1454 ΦΟΡΕΣ

Την ένταξη της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» στον δήμο της Ρόδου από την 1η Ιανουαρίου του 2024 και όχι την εξαίρεσή της από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, επιθυμούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, όπως αποφάσισαν χθες, στη δεύτερη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, για το θέμα αυτό, το τελευταίο δίμηνο!

Συγκεκριμένα, η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου και ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, κος Μανώλης Κοντουδάκης, τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή αλλά κι εκείνες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε στους συναδέλφους του ότι ήρθαν σε επαφές με δημοτικούς συμβούλους και τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί από την παρούσα δημοτική αρχή ενώ την απόφασή τους προτίθενται να την κοινοποιήσουν τόσο στον σημερινό δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη όσο και στον νεοεκλεγέντα κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.
Θέλησε, επίσης, να ξεκαθαρίσει ότι και στην προηγούμενη Γ.Σ., τον Σεπτέμβριο, η απόφαση που είχαν πάρει ήταν να μεταφερθεί η ιστορική επιχείρηση στον δήμο Ρόδου ως Διεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, έγινε και αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση, όπως οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό. Σημειώνεται ότι, στη Γ.Σ., εκπροσωπήθηκε και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, από τον πρόεδρό του, κ. Παναγιώτη Εγγλέζο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, η οποία εστάλη στη Διοίκηση της Επιχείρησης, τον νυν αλλά και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρόδου, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου και στην Ομοσπονδία τους, αναφέρει το Συνδικάτο εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις συγκοινωνιών και στα αστικά-υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ.:

«Σήμερα (σ.σ.χθες) ημέρα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στο Ε.Κ.Ρ. με θέμα την ένταξη ή όχι μας στο δυναμικό του δήμου Ρόδου σύμφωνα με το νομοσχέδιο «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α' ΚΑΙ Β' ΒΑΘΜΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΜΩΝ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»,

Συζητήθηκε το θέμα διεξοδικά και ενημερώθηκε το Σώμα για τα όποια νέα δεδομένα προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαμε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας με τον νέο δήμαρχο Α. Κολιάδη.

Το Σώμα κλήθηκε να αποφασίσει με ψηφοφορία σε συνέχεια της πρώτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε 19-09-2023 στο Ε.Κ.Ρ. για το αν εμμένει στην απόφαση του να μεταφερθεί στον δήμο σύμφωνα με το παραπάνω νομοσχέδιο.

Από τους 45 εγγεγραμμένους, 9 απόντες (5 σε αναρρωτική, 4 εκτός Ρόδου), παρευρεθήκαν και ψήφισαν 36.

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν και οι 36 να επιθυμούν την ένταξη στο εργατικό δυναμικό του δήμου Ρόδου και όχι την εξαίρεση από το παραπάνω νομοσχέδιο. Ποσοστό 100%.

Μέλημα των εργαζομένων είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, που επιτυγχάνεται με μεταφορά του προσωπικού στον δήμο Ρόδου, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το ίδιο συγκοινωνιακό έργο που ήδη υπάρχει και στη νέα Διεύθυνση Συγκοινωνίας δήμου Ρόδου που θα δημιουργηθεί ότι αναφέρεται στο παραπάνω νομοσχέδιο.

Καλούμε τους υπεύθυνους να σταματήσουν να ασχολούνται για την εξαίρεση της επιχείρησης και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ομαλή μετάβαση και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης ως Διεύθυνση Συγκοινωνίας του δήμου Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας