Από χέρι εμπρηστή ξεκίνησε η φωτιά στη Ρόδο

Από χέρι εμπρηστή ξεκίνησε η φωτιά στη Ρόδο

Από χέρι εμπρηστή ξεκίνησε η φωτιά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9359 ΦΟΡΕΣ

Είναι η τρίτη φορά που επιχειρούν να κάψουν την ίδια περιοχή

Υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα, σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα Μονόλιθο και Κυμισάλα από καθαρό εμπρησμό, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αρμόδιες αρχές.

Η φωτιά έκαψε περισσότερα από 100 στρέμματα θαμνώδους έκτασης και δάσους από κέδρους, αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών του νησιού μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», είναι η τρίτη φορά που άγνωστοι επιχειρούν να κάψουν την ευρύτερη περιοχή!

Την πρώτη φορά η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μονολίθου - Κυμισάλας έκαψε 50 στρέμματα, καθώς και τότε είχε αντιμετωπιστεί άμεσα.

Τη δεύτερη φορά που υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση κάηκε μικρή έκταση, ενώ η χθεσινή που ήταν και η πιο επικίνδυνη από όλες τις προηγούμενες φωτιές, λόγω των καιρικών συνθηκών επεκτάθηκε πολύ γρήγορα αλλά ευτυχώς η έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίηση που έγινε από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, απέτρεψε τα χειρότερα.

Στόχος των εμπρηστών όπως όλα δείχνουν, ήταν το δάσος της Κυμισάλας.

Η εκτίμηση αυτή, επιβεβαιώνεται και από δήλωση που έκανε σήμερα στον Real Voice 99.5 ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου ο οποίος και τόνισε μεταξύ άλλων : «Σε ανθρώπινο χέρι οφείλεται το πιθανότερο η επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Πύργος της Κυμισάλας, στη Μονόλιθο της Ρόδου».

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλα ξεκίνησαν περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα σήμερα (Παρασκευή 27 Οκτωβρίου) όταν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για φωτιά στην περιοχή μεταξύ Μονόλιθο και Κυμισάλα.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και όλες οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού καθώς και εθελοντές έσπευσαν στην περιοχή και ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της.

Ωστόσο το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν, αφού η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, δυσχεραίνοντας τις όποιες προσπάθειες γίνονταν.

Σήμερα το πρωί, κλήθηκαν και ήρθαν στο νησί μας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ (CL 415) από την Ελευσίνα, τα οποία μαζί με ένα σινούκ (Καγκουρώ) του στρατού πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος.

 

Διαβάστε ακόμη

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ρόδου για όσους βοήθησαν και κατάφεραν να σβήσουν την επικίνδυνη φωτιά στον Αρχάγγελο

Θ. Γλαβίνας: Πολιτικό ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ οι ερχόμενες Ευρωεκλογές

Ο δήμος της Ρόδου βράβευσε τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο λίγο μετά την 1:20 τα ξημερώματα

Για δύσκολη βραδιά κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης από τον τόπο της φωτιάς που βρίσκεται μαζί με τους πολίτες

Έκτακτο: Πυρκαγιά σε εξέλιξη ανάμεσα σε Αρχάγγελο και Μαλώνα

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εκβράστηκε στην περιοχή της Ψαροπούλας