Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 32χρονη Ρομά για κλοπές και ληστεία καταστήματος με τουριστικά

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 32χρονη Ρομά για κλοπές και ληστεία καταστήματος με τουριστικά

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 32χρονη Ρομά για κλοπές και ληστεία καταστήματος με τουριστικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8112 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία της, η 32χρονη Ρομά που έχει συλληφθεί με ένταλμα καθώς μαζί με άλλους τρεις ομόφυλους της και κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος τουριστικών ειδών, αλλά και για κλοπές στο νησί μας.

Η 32χρονη συνοδευόμενη από το συνήγορο της κ. Σεβαστιανό Κούρκουλο προσήχθη σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή, όπου και αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται, τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως ούτε υπάρχουν στοιχεία τέτοια που να την ενοχοποιούν. Η ίδια πρόσθεσε – σύμφωνα με πληροφορίες- ότι ο πρώτος 23χρονος είναι σύζυγος της και πως μαζί βγαίνουν μερικές φορές για τη συλλογή παλαιών αντικειμένων, όπως το ίδιο κάνει με τον άλλο 23χρονο συγκατηγορούμενο της ο οποίος είναι ξάδελφος του συζύγου της. Η 32χρονη είπε απολογούμενη ότι ουδέποτε έχει παρατηρήσει κάτι το παράνομο στις περιφορές τους αυτές. Πάντως οι ισχυρισμοί της αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έκριναν προσωρινά κρατούμενη την 32χρονη.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου όπου, στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση της ομάδας των δύο 23χρονων ανδρών και των δύο γυναικών ηλικίας 31 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και κλοπών σε βάρος πολιτών στη Ρόδο.

Οι τέσσερις δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατηγορούνται ότι κατά τη διάρκεια της «δράσης» τους, αφαίρεσαν χρήματα, αντικείμενα και τιμαλφή αξίας άνω των 87.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2023, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι ενεργώντας είτε όλοι μαζί ως συμμορία είτε κατά περίπτωση με διαφορετική σύνθεση, κατηγορούνται για μια ληστεία και πέντε κλοπές.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστικότητας και τη συνδυαστική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις:

  • Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι μετέβησαν σε κιόσκι στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου και εκεί αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη καταστήματος με τουριστικά είδη, με χρήση βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ και ένα τενεκέ με λάδι.
  • Στις 22 Αυγούστου 2023 , οι ίδιοι φέρονται να μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ επί της Ρόδου – Λίνδου όπου και διέρρηξαν ένα σταθμευμένο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από αυτό, ένα τρυπάνι, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και πέντε κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 3.200 ευρώ .
  • Το χρονικό διάστημα από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου, οι Ρομά μετέβησαν περισσότερες από μία φορά σε αποθήκη στην περιοχή Ασγούρου και αφαίρεσαν από εκεί επαγγελματικό εξοπλισμό αξίας 72.500 ευρώ!
  • Αλλά και στις 27 Αυγούστου 2023 μετέβησαν και πάλι στην περιοχή Ασγούρου της Ρόδου όπου εντόπισαν μονοκατοικία και αφού μπήκαν μέσα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε 3.700 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 οι δράστες μετέβησαν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και εκεί κατάφεραν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν από 65χρονη γυναίκα που επισκέφτηκαν στην κατοικία της, το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ.
  • Τέλος στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, οι Ρομά αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο από συνεργείο επισκευών.

Για τις περιπτώσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των εμπλεκομένων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω, ενώ οι τέσσερις Ρομά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια, από τον ανακριτή Ρόδου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την 32χρονη η οποία στις 25 Οκτωβρίου 2023 εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Η συλληφθείσα παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας