30.000 συνταξιούχοι τουρίστες στη Ρόδο τη χειμερινή περίοδο

30.000 συνταξιούχοι τουρίστες στη Ρόδο τη χειμερινή περίοδο

30.000 συνταξιούχοι τουρίστες στη Ρόδο τη χειμερινή περίοδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10254 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί ο Οκτώβριος να βρίσκεται στο τέλος του και πολλά ξενοδοχεία να ετοιμάζονται να κλείσουν, καθώς πέφτει η αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου, όμως τουρίστες θα έχουμε στη Ρόδο κι όλο το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για συνταξιούχους που θα επισκέπτονται τη Ρόδο συνεχώς μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος χειμερινού Τουρισμού που υλοποιεί στο νησί το πρακτορείο “Travel Exchange” σε συνεργασία με αυστριακό όμιλο και τουριστικό πρακτορείο στην Τουρκία, καθώς οι επισκέπτες μας θα κάνουν διακοπές και στη γείτονα χώρα.

Στην ουσία, η εφαρμογή του έχει ήδη ξεκινήσει καθώς, στις 2 Οκτωβρίου ήρθαν στο νησί μας για διακοπές οι πρώτοι Γερμανοί συνταξιούχοι τουρίστες. Όπως εξηγεί στη «Ροδιακή» ο κ. Σάββας Καμπούρης, το πρακτορείο του αποφάσισε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα αφορά χειμερινό Τουρισμό και θα περιλαμβάνει δύο γύρους.

Ο κ. Σάββας Καμπούρης
Ο κ. Σάββας Καμπούρης

 

Ο πρώτος αφορά το διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, στη συνέχεια θα γίνει μία παύση για τις γιορτές κι έπειτα θ’ αρχίσει ο δεύτερος γύρος που θα ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

«Το πρόγραμμα σταματά και ξεκινά και πάλι τον Οκτώβριο του 2024, καθώς προσπαθούμε να εφαρμοστεί για πολλά χρόνια και συνεχόμενα και όχι για ένα μόνο χρόνο» δήλωσε ο κος Καμπούρης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι πελάτες του θα μπορούν να απαντήσουν και σε ερωτηματολόγιο αναφορικά με το πρόγραμμα αυτό, κάτι το οποίο θα βοηθήσει και τους διοργανωτές του στη συνέχισή του.

Οι χειμερινοί μας τουρίστες θα είναι συνταξιούχοι από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κατά τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο γύρο θα προστεθούν κι άλλες αγορές όπως Σκανδιναβία και Ολλανδία. Η μεταφορά τους θα γίνεται με την αεροπορική εταιρεία “Aegean”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, κατά τον πρώτο γύρο θα έχουμε περίπου 10.000 τουρίστες και στον δεύτερο γύρο τουλάχιστον άλλους 20.000 συνταξιούχους τουρίστες. Συνολικά δηλαδή περίπου 30.000 με βάση τις μέχρι τώρα κρατήσεις.

«Θα μένουν προς το παρόν σε δύο ξενοδοχεία. Στη Ρόδο θα έρχονται αεροπορικώς από τις χώρες τους, θα μένουν τρεις μέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Στη συνέχεια με ημερόπλοια θα ταξιδεύουν προς την Τουρκία, όπου θα διαμένουν για 4 μέρες κι έπειτα θα επιστρέφουν στη Ρόδο όπου θα μένουν άλλες 7 μέρες σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Έτσι, 10 μέρες θα βρίσκονται στη Ρόδο και 4 στην Τουρκία. Δηλαδή οι διακοπές τους θα διαρκούν συνολικά 14 μέρες», τόνισε επίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα στη Ρόδο περιλαμβάνει και δύο εκδρομές σε Λίνδο και Παλιά Πόλη κι επειδή από την επόμενη εβδομάδα τα τουριστικά καταστήματα και η εστίαση θα κλείσουν, θα γίνει μία συνεννόηση με το πρακτορείο ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους στις διακοπές τους.

«Η φιλοδοξία μας είναι αυτό το πρόγραμμα να μείνει ακόμα και για μία δεκαετία. Κι αυτό ήδη το συζητήσαμε με τους συνεργάτες μας, τονίζοντας ότι δεν πάμε να το κάνουμε για έναν χρόνο, γιατί και τα ξενοδοχεία έχουν έξοδα και οι τιμές είναι διαφορετικές αλλά κάνουμε όλοι μία επένδυση.

Θα προβούμε σε συνεννόηση για να δούμε τι μπορούμε παραπάνω να τους δώσουμε, έτσι ώστε να το εμπλουτίσουμε. Τώρα βάλαμε μία βάση και αναλόγως συνεχίζουμε… Υπάρχει πάντως ενδιαφέρον, πάει καλά και ήδη πουλάμε για τον Οκτώβριο του 2024», υπογράμμισε ο κος Καμπούρης, ο οποίος δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αυτό το πρόγραμμα είναι μία μορφή επιμήκυνσης της σεζόν.

Μάλιστα, με την ευκαιρία, ανέφερε ότι και το 2016 το πρακτορείο του είχε εφαρμόσει παρόμοιο πρόγραμμα αλλά γινόταν κάπως... αντίστροφα. Οι τουρίστες έφταναν πρώτα αεροπορικώς στην Τουρκία κι από εκεί στη Ρόδο με ημερόπλοια.

Όμως μετά από έναν χρόνο σταμάτησε το πρόγραμμα από τη γείτονα χώρα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι κάτι αντίστοιχο υλοποιείται και σε άλλες χώρες όπως την Κροατία και την Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού