Οικόπεδο για τη στέγαση 115 φοιτητών θα αγοράσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οικόπεδο για τη στέγαση 115 φοιτητών  θα αγοράσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οικόπεδο για τη στέγαση 115 φοιτητών θα αγοράσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3214 ΦΟΡΕΣ

Το έργο εντάχθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας

Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Παιδείας (2021-2025) εντάχθηκε η αγορά οικοπέδου στο νησί της Ρόδου για την κάλυψη αναγκών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε φοιτητικές κατοικίες.

Η ένταξη έγινε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην αγορά οικοπέδου, με σκοπό τη μελλοντική ανέγερση κτηρίου φοιτητικών κατοικιών, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης τουλάχιστον 115 φοιτητών στην πανεπιστημιακή μονάδα της Ρόδου.

Η παρούσα πράξη αφορά αποκλειστικά στην αγορά οικοπέδου (και όχι στην ανέγερση κτηρίου). Το ακίνητο - οικόπεδο θα πρέπει να βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου.

Ειδικότερα η θέση του ακινήτου προσδιορίζεται εντός των ορίων του σχεδίου Πόλεως Ρόδου, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης στην περιοχή Ροδοπούλας και τμήματος της επέκτασης Αγίων Αποστόλων, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της οδού «Άγγελου Σικελιανού».

Η θέση του προσφερόμενου ακινήτου - οικοπέδου θα πρέπει να έχει προσπελασιμότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ενδεικτικά σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων) και εύκολη πρόσβαση από και προς τα κτήρια του Ιδρύματος στην οδό Δημοκρατίας, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί χρήσεις εκπαίδευσης, έρευνας και διοίκησης του Πανεπιστήμιου στη Ρόδο.

Στο ακίνητο - οικόπεδο θα μπορούν μελλοντικά να αναγερθούν ένα ή περισσότερα κτίρια. Θα μπορεί να στεγάσει τουλάχιστον 115 φοιτητές (σύμφωνα με το κτηριολογικό πρόγραμμμα) σε μονόκλινα δωμάτια με μπάνιο, ή/και σε διαμερίσματα των δύο δωματίων με μπάνιο.

Δύο από τα μονόκλινα δωμάτια θα έχουν τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Θα διαθέτει reception, κοινόχρηστους χώρους για τη συνάθροιση και ψυχαγωγία των ενοίκων, υποδομές κουζίνας και τραπεζαρίας για την εξυπηρέτηση των ενοίκων, χώρους πλυντηρίων, αποθηκών, Η/Μ εγκαταστάσεων, κ.λπ.

Το ακίνητο - οικόπεδο θα πρέπει να έχει επιτρεπόμενη δόμηση 3.500τ.μ. κατ' ελάχιστον. Το συνολικό εμβαδόν του/των προς ανέγερση κτηρίου/ων θα είναι τουλάχιστον 4.800 τ.μ., σύμφωνα με το κτηριολογικό πρόγραμμα. Επίσης, θα διαθέτει όλες τις υποδομές ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σύμφωνα με την απόφαση σε 5.000.000 ευρώ και θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες μέχρι τις 25 Απριλίου του 2025.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»