11.000 τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο

11.000 τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο

11.000 τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3299 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 11.000 τουρίστες ήρθαν στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός που δείχνει ότι και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα υπάρχει τουριστική κίνηση στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ροδιακή» ο αερολιμενάρχης Ρόδου κ. Βασίλης Καταβενάκης το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» 145 πτήσεις με τις οποίες ήρθαν στη Ρόδο περίπου 11.100 τουρίστες ενώ με αυτές αναχώρησαν για την πατρίδα τους περίπου 22.500 τουρίστες.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι από χθες έχει γίνει αισθητή στο νησί η μείωση στην τουριστική κίνηση, αν και όπως έχει γράψει ήδη η «Ροδιακή» τουρίστες θα έχουμε στη Ρόδο και όλο το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για συνταξιούχους που θα επισκέπτονται τη Ρόδο συνεχώς μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος χειμερινού τουρισμού που υλοποιεί στο νησί το πρακτορείο Travel Exchange σε συνεργασία με αυστριακό όμιλο και τουριστικό πρακτορείο στην Τουρκία, καθώς οι επισκέπτες μας θα κάνουν διακοπές και στη γείτονα χώρα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο γύρους.

Ο πρώτος αφορά το διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα γίνει μία παύση για τις γιορτές κι έπειτα θ’ αρχίσει ο δεύτερος γύρος που θα ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Οι χειμερινοί μας τουρίστες θα είναι συνταξιούχοι προερχόμενοι από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κατά τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο γύρο θα προστεθούν κι άλλες αγορές, όπως Σκανδιναβία και Ολλανδία. Η μεταφορά τους θα γίνεται με την αεροπορική εταιρεία Aegean.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, κατά τον πρώτο γύρο θα έχουμε περίπου 10.000 τουρίστες και στον δεύτερο γύρο τουλάχιστον άλλους 20.000 συνταξιούχους τουρίστες, συνολικά δηλαδή περίπου 30.000, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου