Σύσκεψη για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα της Δωδεκανήσου

Σύσκεψη για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα της Δωδεκανήσου

Σύσκεψη για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 901 ΦΟΡΕΣ

Σύσκεψη για τον Πρωτογενή Τομέα πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρεία του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε πήραν μέρος εκπρόσωποι της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των παραγωγών της περιοχής μας.

Στη συζήτηση που έγινε και αφορούσε τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παπάς.

Αναφορικά με τη συνάντηση ο υπουργός κ. Αυγενάκης ανέφερε τα εξής:

«Υποδέχτηκα στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και καλό φίλο στην κυβέρνηση Ιωάννη Παππά, αυτοδιοικητικά στελέχη κι εκπροσώπους του Πρωτογενούς Τομέα της περιφέρειας.

Στη συνάντησή μας, κεντρικό θέμα ήταν ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ. Μέσα από τα τρία επίπεδα ασφάλισης και τους νέους κινδύνους που θα περιλαμβάνει, οι αγρότες μας θα νιώθουν πιο ασφαλείς για την παραγωγή και το εισόδημά τους.

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι πληθυσμοί του λαγοκέφαλου και του λεοντόψαρου προκαλούν προβλήματα στην αλιευτική δραστηριότητα.

Η δημιουργία του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης-University of Crete προσδίδει νέα διάσταση στην καταπολέμηση του προβλήματος στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα έχουμε ανάγει ως κομβικό και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»