Στον ανακριτή Σουηδός που μετέφερε δύο αλλοδαπούς στο λιμάνι της Ρόδου

Στον ανακριτή Σουηδός που μετέφερε δύο αλλοδαπούς στο λιμάνι της Ρόδου

Στον ανακριτή Σουηδός που μετέφερε δύο αλλοδαπούς στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1074 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα του ανακριτή Ρόδου θα περάσει σήμερα για ν’ απολογηθεί 30χρονος αλλοδαπός από τη Σουηδία που ήρθε στο νησί μας για διακοπές και συνελήφθη για τη βοήθεια που παρείχε σε δύο αλλοδαπούς, τους οποίους μετέφερε στο λιμάνι της Ρόδου!

Σύμφωνα με όσα έχουν επίσημα ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 όταν, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου, κατά τη διαδικασία επιβίβασης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος Σουηδός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε εντός αυτού δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ σε βάρος του 30χρονου από τη Σουηδία σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και έκτοτε κρατείται προκειμένου σήμερα, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Ειρήνη Τριανταφυλλίδου να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για ν’ απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήρθε από τη Σουηδία μαζί με συγγενικό του πρόσωπο στο νησί μας για διακοπές, την περασμένη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023.

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, την επόμενη ημέρα του τηλεφώνησε ένας φίλος του και του ζήτησε να δώσει σε δύο άτομα κάποια χρήματα.

Πράγματι, ο 30χρονος τους συνάντησε για να τους δώσει τα λεφτά κι όταν ο 26χρονος και ο 34χρονος του ζήτησαν να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Ρόδου, ο Σουηδός το έκανε, καθώς όπως ισχυρίζεται δεν γνώριζε ότι αυτό έχει ποινικές συνέπειες, αφού δεν ήξερε ότι οι δύο άνδρες ήταν παράνομα στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση ο 30χρονος θα δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση σήμερα, κατά την απολογία του στον ανακριτή.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών