Ο Γιάννης Παπασταματάκης ζητά από την ΕΟΠ να πάρει θέση για το Ποδηλατοδρόμιο Ρόδου

Ο Γιάννης Παπασταματάκης ζητά από την ΕΟΠ  να πάρει θέση για το Ποδηλατοδρόμιο Ρόδου

Ο Γιάννης Παπασταματάκης ζητά από την ΕΟΠ να πάρει θέση για το Ποδηλατοδρόμιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1092 ΦΟΡΕΣ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει θέση πια επισήμως η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σχετικώς με το Ποδηλατοδρόμιο του σταδίου «Διαγόρας» και τα όποια σχέδιά της για το εγγύς μέλλον όσον αφορά την προετοιμασία των αθλητών-αθλητριών και τη διοργάνωση αγώνων.

Από προχθές, με την ιδιότητα μέλους του Δ.Σ. της ΕΟΠ, ο πρόεδρος της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και του Ροδήλιου, Γιάννης Παπασταματάκης, απέστειλε στην Ομοσπονδία εγγράφως αίτημα, ώστε στην επόμενη συνεδρίασή της να τοποθετηθεί σχετικώς με το μέλλον της σημαντικής αυτής εγκατάστασης.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Κύριε πρόεδρε, μετά την αναστολή από την Παρασκευή (29/9) για κάθε αθλητική δραστηριότητα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, παρακαλώ στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, το Δ.Σ. να πάρει θέση για μία εγκατάσταση «σύμβολο», όπως είναι το Ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου».


Αυτή η αρνητική συγκυρία με το πρόβλημα στο στέγαστρο Καλατράβα του ΟΑΚΑ, μπορεί ν’ αποδειχτεί μία «χρυσή» ευκαιρία, ώστε ν’ αξιοποιηθεί το στάδιο «Διαγόρας» προς όφελος πάνω απ’ όλα της ανάπτυξης της ποδηλασίας με διοργάνωση μίτινγκ, πανελληνίων πρωταθλημάτων αλλά και προπονήσεων της Εθνικής Ομάδας. Σκοπός είναι, άλλωστε, καταρχάς η ΕΟΠ επισήμως κι εγγράφως να ενημερώσει για το τι πρέπει να γίνει στο στάδιο, προκειμένου να κριθεί κατάλληλο και να φιλοξενήσει την «αφρόκρεμα» της ελληνικής ποδηλασίας.

Έτσι, αφού πέσει το θέμα στο τραπέζι, είναι σαφές ότι πρέπει να ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο και να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς για την άμεση αξιοποίησή του με έργα επιπλέον εκεί.

Από ‘κει και πέρα θα κριθεί εάν Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δήμος Ρόδου μπορούν να συνδράμουν στο στάδιο της κάθε απόφασης και πλαισίου υλοποίησης του όποιου έργου για την ανάδειξη αυτού του συμβόλου για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.


Δεν πρέπει άλλωστε, να ξεχνάμε ότι μέχρι και το 1991 στη Ρόδο φιλοξενούνταν κορυφαίοι αγώνες, πριν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του ΟΑΚΑ, ενώ σε τοπικό επίπεδο, κάθε χρόνο διοργανώνονται διασυλλογικά πρωταθλήματα κάθε κατηγορίας. Εκτός των παραπάνω, ο δήμος Ρόδου με σημαντικά έργα προσφάτως συνέβαλε στο ν’ αλλάξει μορφή προς το καλύτερο το στάδιο με ολοκληρωμένο σύστημα φωτισμού στους πυλώνες και συντήρηση της τσιμεντένιας πίστας.

Να σημειωθεί πως το γεγονός, ότι το στάδιο είναι ανοικτό δεν λειτουργεί αποτρεπτικά από το να γίνονται αγώνες επιπέδου, όπως συμβαίνει σε αρκετές ανεπτυγμένες ποδηλατικά χώρες.

Εάν δεν αξιοποιηθεί όπως πρέπει το Ποδηλατοδρόμιο του νησιού μας, αναγκαστικά οι μεγάλοι αγώνες και οι προπονήσεις σε επίπεδο Εθνικών ομάδων κι όχι μόνο, θα πάνε σε στη Βουλγαρία, αφού αποτελεί την πιο κοντινή λύση. Άλλωστε, μετά το πέρας του Βαλκανικού πρωταθλήματος, αθλητές-αθλήτριες της ελληνικής αποστολής έμειναν στη Φιλιππούπολη για προετοιμασία...

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”