Φυλάκιση 11 μηνών σε 73χρονο για θανατηφόρο τροχαίο

Φυλάκιση 11 μηνών σε 73χρονο για θανατηφόρο τροχαίο

Φυλάκιση 11 μηνών σε 73χρονο για θανατηφόρο τροχαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6163 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 73χρονο για τον θανάσιμο τραυματισμό 50χρονου δικυκλιστή στον Αρχάγγελο.

Το τροχαίο που κατέληξε σε δυστύχημα, σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια και χθες εκδικάστηκε το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Έτσι, στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκε ο 73χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αδίκημα για το οποίο δια του συνηγόρου του κ. Δημήτρη Γεώργα προσέφυγε σε ποινική διαπραγμάτευση κι έτσι του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή. Στην ίδια δίκη για λογαριασμό της οικογένειας του 50χρονου δικυκλιστή, παραστάθηκε ο κ. Στέργος Λεβέντης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ατύχημα έγινε δέκα λεπτά πριν τις δέκα το πρωί στις 21 Νοεμβρίου 2020 επί της Ρόδου Λίνδου, κοντά στον Αρχάγγελο.

Το αυτοκίνητο του 73χρονου σύμφωνα και με το κατηγορητήριο εξήλθε από παράδρομο του χωριού στην εθνική οδό και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με τη διερχόμενη και με κατεύθυνση προς Ρόδο, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος 50χρονος.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 50χρονου δικυκλιστή.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και νοσηλεύτηκε έως τις 8 Ιανουαρίου 2021 οπότε και ο άτυχος δικυκλιστής έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αστικό μέρος της υπόθεσης εκδικάστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης από το δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου