Ελεύθερη με όρους αφέθηκε μετά την απολογία της 30χρονη

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε μετά την απολογία της 30χρονη

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε μετά την απολογία της 30χρονη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7063 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης ποσού 2.000 ευρώ, αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, η 30χρονη από το Μαρόκο που συνελήφθη να συνοδεύει 12χρονο αγόρι από τη Συρία, και να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε πλοίο από τη Ρόδο για το Ηράκλειο της Κρήτης.

Το ανήλικο δεν κατείχε ταξιδιωτικά έγγραφα και ως εκ τούτου συνελήφθη η 30χρονη αλλοδαπή και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τη συνήγορό της κα Πόπη Οικονόμου, η 30χρονη βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενη τα όσα της καταλογίζονται.

Η 30χρονη είπε, ότι κατάγεται από το Μαρόκο όμως από το 2017 διαμένει στις Βρυξέλλες.

Πριν από περίπου δύο μήνες πήγε στο Ισραήλ σε φίλους της και από εκεί σκέφτηκε να μεταβεί στο Μαρόκο για να δει τους δικούς της, όμως άρχισαν οι επιθέσεις και οι πτήσεις ακυρώθηκαν και ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψει στην πατρίδα της ήταν μέσω Αθηνών.

Έτσι, ήρθε στη χώρα μας στις 25 Οκτωβρίου και θα πετούσε για Μαρόκο στις 30 του ίδιου μήνα. Καθώς όμως είχε χρόνο ενδιάμεσα, αποφάσισε να ταξιδέψει για τουρισμό στη χώρα μας.

Έμεινε μία ημέρα στην πρωτεύουσα και στη συνέχεια ήρθε στη Ρόδο, για την οποία είχε ακούσει καλά σχόλια από φίλους και γνωστούς της.

Η 30χρονη, όπως και προανακριτικά έχει δηλώσει, ρώτησε ποιο καράβι πηγαίνει στην Αθήνα και τότε έμαθε για το πλοίο που επρόκειτο να ταξιδέψει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, το οποίο όμως θα περνούσε από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Έκοψε εισιτήριο, όπως είπε, για να ταξιδέψει με αυτό και προτού επιβιβαστεί στο πλοίο, την πλησίασε ένας άγνωστος άνδρας και τη ρώτησε αν ταξιδεύει για την Κρήτη.

Όταν του απάντησε θετικά, εκείνος της ζήτησε να πάρει μαζί της και να προσέχει το 12χρονο αγόρι, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε όπως της είπε, να ταξιδέψει και οι συγγενείς του παιδιού το περίμεναν στο Ηράκλειο.

Μάλιστα η 30χρονη τόνισε πως ο άγνωστος άνδρας της έδωσε τα στοιχεία του αλλά και το τηλέφωνο της μητέρας του αγοριού με την οποία και μίλησε. Μάλιστα η μητέρα είπε στο αγόρι να προσέχει και να μείνει με την 30χρονη.

Όλα αυτά έγιναν μεσημβρινές ώρες (Κυριακή) στις 29 Οκτωβρίου 2023 οπότε και εκτυλίσσονταν τα επεισόδια με τους παράνομους αλλοδαπούς στο λιμάνι της Ρόδου.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, λιμενικοί πλησίασαν την 30χρονη Μαροκινή και το αγόρι, και τους ζήτησαν τα έγγραφά τους. Όταν διαπιστώθηκε ότι το αγόρι δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, η αλλοδαπή είπε ότι τότε αντιλήφθηκε το λάθος της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, η 30χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους