Ελεύθερη με όρους η Γαλλίδα που διευκόλυνε τέσσερις μετανάστες

Ελεύθερη με όρους η Γαλλίδα  που διευκόλυνε τέσσερις μετανάστες

Ελεύθερη με όρους η Γαλλίδα που διευκόλυνε τέσσερις μετανάστες

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2052 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της η 29χρονη Γαλλίδα, η οποία συνελήφθη στη Ρόδο να μεταφέρει με το αυτοκίνητό της, τέσσερις αλλοδαπούς προκειμένου να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν παράνομα σε πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Η αλλοδαπή συνοδευόμενη από τον συνήγορό της κ. Γιώργο Λαμπαδάκη προσήχθη χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές της αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη ισχυρίστηκε ότι βρήκε τους αλλοδαπούς έξω από το ξενοδοχείο της και με τη βοήθεια εφαρμογής μεταφράσεων, της ζήτησαν να τους μεταφέρει μέχρι το λιμάνι. Η αλλοδαπή τόνισε πως δεν γνώριζε ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο και πως το μόνο που ήθελε ήταν να εξυπηρετήσει τέσσερις ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, της καταβολής ποσού 4.000 ευρώ ως εγγύηση και της απαγόρευσης προσέλευσής της εκ νέου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας, όταν στις 30 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε εντός αυτού τρεις άνδρες και μία γυναίκα όλοι αλλοδαποί, με σκοπό τη διευκόλυνση της επιβίβασής τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών