ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μαθητής εκ Ρόδου πρώτος εις σχολήν Χρυσοχοΐας

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Μαθητής εκ Ρόδου πρώτος εις σχολήν  Χρυσοχοΐας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μαθητής εκ Ρόδου πρώτος εις σχολήν Χρυσοχοΐας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3777

 

ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΠΡΩΤΟΣ
ΕΙΣ ΣΧΟΛΗΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ
ΑΘΗΝΑΙ, 5. -Ο Διευθυντής Βιοτεχνίας κ. Γούλιας επιστρέψας εξ Ιταλίας όπου μετέβη διά να ασχοληθή με θέματα Χειροτεχνίας και Χρυσοχοΐας ενημέρωσε τον υπουργόν Βιομηχανίας επί των συμπερασμάτων της επισκέψεώς του επιμείνας εις τον μελλοντικόν προγραμματισμόν των υποτροφιών εξωτερικού τας οποίας θεωρεί

απαραιτήτους τοσούτω μάλλον καθ’ όσον οι Έλληνες υποτρόφοι είναι οι αριστείς των σχολών όπου φοιτούν ειδικώς εις την σχολήν Χρυσοχοΐας της Βαλέντζας, ανέφερεν ο κ. Γούλιας ο πρώτος μαθητής είναι ο νεαρός Έλλην εκ Ρόδου κ. Νικόλαος Κουκούλης.

ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ
Το προσεχές Σάββατον το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου εις συνεδρίασίν του θα εξετάση το θέμα της τροποποιήσεως του ρυμοτομικού σχεδίου διά την κατά καλύτερον τρόπον εξυπηρέτησιν του υπό ανέγερσιν Καζίνου από απόψεως χώρου.
Επίσης θα συζητήση διά την τροποποίησιν του ρυμοτομικού σχεδίου εις την οδόν

Πάτμου-Χάλκης προς εξυπηρέτησιν ξενοδοχείων διά την αναχώρησιν του Δημάρχου εις Στρασβούργον, όπου θα μετάσχη των εργασιών της Συνελεύσεως των Κοινοτήτων της Ευρώπης διά την αναμόρφωσιν του προϋπολογισμού διά την άσκησιν ενδίκων μέσων κατά της ΔΕΗ διά την μελέτην διαρρυθμίσεως χώρου εις τας σχολάς του «Νιρέως» προς εγκατάστασιν του Σταθμού των δημοτικών λεωφορείων, διά την ανακήρυξιν του Δημάρχου Μεσολογγίου ως επίτιμου δημότου Ρόδου και διά την ενίσχυσιν διαφόρων σωματείων.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εις απάντησιν σχολίου εφημερίδος σχετικώς με το ωράριον λειτουργίας των καταστημάτων Ρόδου, εις το οποίον αναφέρεται ότι πρέπει να ληφθή πρόνοια και διά το εργαζόμενον εις τα καταστήματα προσωπικόν διότι το νέον ωράριον προβλέπει αντί του 8ώρου εννέα και πλέον ώρας εργασίας υπό της Νομαρχίας ανακοινούνται τα ακόλουθα:


«Δυνάμει του Νόμου 3502/1932 αι ώραι εργασίας των υπαλλήλων των εμπορικών καταστημάτων ορίζονται εις 9 κατά τον Νόμον δε 4020/1959 παρ. 1 εις το ωράριον αυτό προστίθεται εισέτι ημίσεια ώρα, αντιστοιχούσα εις την ημιαργείαν της Πέμπτης. Οι ανωτέρω Νόμοι ισχύουν καθ’ άπασαν την Επικράτειαν. Επί πλέον διευκρινίζεται ότι άπασαι αι καθορισθείσαι υπό του Νομάρχου κ. Νικ. Τζαβέλλα ώραι εργασίας στηρίζονται εις τους νόμου 3502/1932 Α.Ν. 547/1937 και 4020/1959.


ΗΡΧΙΣΕΝ ΗΔΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, ήρχισεν η πληρωμή των σταφυλοπαραγωγών Ρόδου διά το προϊόν των, το οποίον παρέδωσαν εις την συγκέντρωσιν. Ήδη βάσει των καταστάσεων που είχον διαβιβασθή και έτυχον επεξεργασίας εις την Αγροτικήν Τράπεζαν, επληρώθησαν οι παραγωγοί των κοινοτήτων Θολού, Δαματριάς, Σαλάκου και Απολλώνων. Εντός των ημερών θα πληρωθούν και οι παραγωγοί άλλων κοινοτήτων της Ρόδου.


ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Σήμερον ή αύριον αναμένεται να επανέλθη εις Ρόδον ο Νομάρχης κ. Ιωάννου μετά παραμονήν ενός και πλέον μηνός εις το εξωτερικόν και εις Αθήνας επ’ αδεία κατά την προεκλογικήν περίοδον. Ο κ. Ιωάννου παρέμεινεν εις Αθήνας επί τινάς ημέρας, εκεί δε ήσκησεν και το εκλογικόν του δικαίωμα, ήδη δε θα αναλάβη τα καθήκοντά του.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!