Αύριο θα δικαστεί στο Στρατοδικείο 22χρονος για θανατηφόρο τροχαίο

Αύριο θα δικαστεί στο Στρατοδικείο 22χρονος για θανατηφόρο τροχαίο

Αύριο θα δικαστεί στο Στρατοδικείο 22χρονος για θανατηφόρο τροχαίο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10494 ΦΟΡΕΣ

Από το αρμόδιο Στρατοδικείο Αθηνών θα δικαστεί αύριο, ο 22χρονος που κατηγορείται για το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια στ’ Αφάντου, όπου έχασε τη ζωή του ένας 43χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που είχε σπεύσει να βοηθήσει σε άλλο τροχαίο που είχε προηγηθεί!

Ο 22χρονος οδηγός είχε συλληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2020 κι επειδή ήταν φαντάρος, είχε οδηγηθεί συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Μανώλη Βλάχο, ενώπιον του Στρατολογικού Εισαγγελέα όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση για την οποία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του, ο 22χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η δίκη του παραπέμφθηκε να γίνει από το αρμόδιο Στρατοδικείο Αθηνών.

Έτσι, ο νεαρός οδηγός θα βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου αύριο στην Αθήνα, ενώ στην υπόθεση έχει δηλώσει δια του δικηγόρου της κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του, η 32χρονη αλλοδαπή αλβανικής καταγωγής οδηγός του αυτοκινήτου του πρώτου τροχαίου που είχε σημειωθεί το βράδυ εκείνο.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά τις 10 και 20 το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2020, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, μεταξύ Αφάντου και Κολύμπια, με οδηγό την 32χρονη αλλοδαπή, χτύπησε στη χαμηλή διαχωριστική νησίδα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο άτυχος 43χρονος Αφαντενός, διέμενε λίγα μέτρα παραπέρα. Ακούγοντας τον θόρυβο από το τροχαίο, μαζί με άλλους γείτονες και διερχόμενους οδηγούς, έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν. Παράλληλα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

Δεν είχαν προλάβει καλά καλά ν' απεγκλωβίσουν την οδηγό μέσα από το όχημα, όταν ένα άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, με οδηγό τον 22χρονο από τον Αρχάγγελο, έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, παρασύροντας έτσι όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα και να ξεψυχήσει λίγη ώρα αργότερα ο 43χρονος Γιάννης Συμιακός.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τραυματίστηκαν επίσης:

Η οδηγός του πρώτου οχήματος, 32 ετών, μία γυναίκα (τότε) 44 ετών, και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας (τότε) 23 και 24 ετών αντίστοιχα οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο από αυτούς ήταν σοβαρότερα, αλλά εκτός κινδύνου.

Ο άτυχος 43χρονος Αφαντενός ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία κι ένας άξιος οικογενειάρχης. Τα ακριβή αίτια της νέας τραγωδίας στην άσφαλτο, εξετάστηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας Ρόδου.

Ο 22χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο της Ρόδου, συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Η δίωξη και η απολογία
Ο νεαρός οδηγός, επειδή ήταν φαντάρος, οδηγήθηκε συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Μανώλη Βλάχο ενώπιον του Στρατολογικού Εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση για την οποία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Έτσι στις 6 Οκτωβρίου 2023 ο 22χρονος απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται κι εξήγησε σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του, παρουσιάζοντας και συγκεκριμένα στοιχεία προς ενίσχυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος είχε προσκομίσει στοιχείο με το οποίο αποδεικνύεται ότι η ταχύτητα με την οποία κινούνταν με το όχημά του μέχρι πριν το σημείο του δυστυχήματος ήταν 80 χιλιόμετρα την ώρα, όπως επίσης και πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι σημείο της Εθνικής – Επαρχιακής οδού Ρόδου – Λίνδου και όχι κατοικημένη περιοχή όπου απαιτείται μειωμένη ταχύτητα των οχημάτων κατά τη διέλευσή τους.

Ο δε 22χρονος είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως στο σημείο όπου βρισκόταν ο κόσμος μαζεμένος δεν υπήρχε επαρκείς φωτισμός, με αποτέλεσμα τον αιφνιδιασμό του ως οδηγός, όταν τους αντιλήφθηκε, γι’ αυτό και προέβη στην πράξη να «ρίξει» το αυτοκίνητο στο κράσπεδο με σκοπό να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφύγει με τον τρόπο αυτό τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Ωστόσο το όχημα εξετράπη από την αντίθετη πλευρά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα όσα δηλώθηκαν στον ανακριτή αλλά και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση και προσκομίστηκαν αρμοδίως, το πρώτο ατύχημα με το αυτοκίνητο που αναποδογύρισε, είχε σημειωθεί μισή ώρα νωρίτερα και ο κόσμος βρισκόταν στο σημείο όπου συζητούσε αυτό που είχε γίνει.

Τέλος, προσκομίστηκαν έγγραφα τόσο από τη μονάδα του στρατού που υπηρετούσε ο 22χρονος όσο και από άλλες εργασίες που είχε κάνει από τα οποία και προκύπτει η άριστη συμπεριφορά του ως οπλίτης αλλά και ως μέλος της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, όλα τα χρόνια της ζωής του.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα του Στρατοδικείου, ο 22χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μήνυση κατά της 32χρονης οδηγού
Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά της 32χρονης αλλοδαπής, οδηγού του πρώτου αυτοκινήτου στο ατύχημα που συνέβη στ’ Αφάντου στις αρχές Οκτωβρίου 2020, υπέβαλε λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα (26 Οκτωβρίου 2020) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ο 22χρονος οδηγός που κατηγορείται για τον θάνατο ενός 43χρονου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων ατόμων.

Η μήνυση υπεβλήθη δια του δικηγόρου κ. Μανώλη Βλάχου, και μ’ αυτήν ο 22χρονος στρέφεται κατά της 32χρονης αλλοδαπής αλβανικής καταγωγής οδηγού, θεωρώντας πως, βάσει των στοιχείων που έχουν προκύψει και ο ίδιος παραθέτει, η αλλοδαπή και το ατύχημα που είχε είκοσι λεπτά πριν τη δική του διέλευση, ήταν η υπαίτια για τα όσα συνέβησαν και ζητά την ποινική της δίωξη.

Στη μηνυτήρια αναφορά, ο 22χρονος εξιστορεί αναλυτικά από τη δική του πλευρά, το πώς συνέβησαν τα γεγονότα το μοιραίο εκείνο βράδυ, με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής για έναν συνάνθρωπό μας και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω