Αθωώθηκε ο 60χρονος που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της φίλης του

Αθωώθηκε ο 60χρονος που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της φίλης του

Αθωώθηκε ο 60χρονος που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της φίλης του

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8932 ΦΟΡΕΣ

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ο 60χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που κατηγορείτο για τη στυγερή δολοφονία της 43χρονης Ρουμάνας φίλης του, η οποία είχε βρεθεί νεκρή, πριν από εννέα χρόνια στην Κω, φέροντας χτυπήματα από μαχαίρι στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στον μαστό!

Ο αλλοδαπός μάλιστα είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που τελικά κατάφερε χθες να «εξαφανίσει» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος Αλβανός, αρχικά είχε δηλώσει πως όλα είχαν γίνει επειδή θόλωσε, όταν η άτυχη Ρουμάνα του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει, ενώ στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου είχε δηλώσει ότι είναι αθώος.

Ωστόσο το 2016, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών καθώς ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ (ισόβια για την ανθρωποκτονία, 3 χρόνια φυλάκιση για την οπλοχρησία και 10 μήνες και 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την οπλοφορία) χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 60χρονος άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε για να εκδικαστεί στις 10 Ιανουαρίου 2022, σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το Εφετείο είχε αποφασίσει να ανατεθεί η δικογραφία στην ανακρίτρια Ρόδου προκειμένου να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις, δηλαδή να διερευνηθεί περισσότερο η υπόθεση, ούτως ώστε να διαλευκανθεί ποιος πραγματικά είναι ο δράστης του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δύο χρόνια μετά την καταδίκη του 60χρονου, ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος, τόσο για το υλικό DNA, όσο και για το αποτύπωμα που βρέθηκε στον χώρο τέλεσης του εγκλήματος και σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε, ανήκει σε αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής, τα στοιχεία μάλιστα του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει εντοπιστεί.

Ο συγκεκριμένος Πακιστανός διέμενε στον επάνω όροφο του ίδιου κτηρίου στον οποίο διέμενε η άτυχη Ρουμάνα. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία και προσκομίστηκαν και στο δικαστήριο.

Με την απόφασή του τον Γενάρη του 2022, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ζήτησε από την ανακρίτρια Ρόδου να διερευνήσει κι άλλες πτυχές της υπόθεσης, όπως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και υλικό που τυχόν υπάρχει από κάμερες στην περιοχή γύρω από το σπίτι όπου διέμενε η άτυχη 43χρονη Ρουμάνα.

Τα αποτελέσματα της δικαστικής αυτής έρευνας αξιολογήθηκαν και εκτιμήθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 60χρονο αλλοδαπό.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω οι οποίοι άρχισαν να διερευνούν τα όσα τους κατέθεσε ο 60χρονος, αφού αυτός ήταν ο άνθρωπος που το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2014 τους ειδοποίησε και μετέβησαν στο σπίτι τους στο Πλατάνι στην Κω, όπου κειτόταν νεκρή η 43χρονη Ρουμάνα.

Όμως, τόσο οι αντιφατικές απαντήσεις που έδινε ο αλλοδαπός στα ίδια ερωτήματα που του έθεταν οι αστυνομικοί, όσο και τα «ευρήματα» στον τόπο του εγκλήματος, επιβάρυναν τη θέση του, αν και ο ίδιος αρνιόταν κατηγορηματικά ότι ήταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.

Τα αίματα που βρέθηκαν ακόμη και επάνω στο μαχαίρι, μήκους λάμας 18 εκατοστών, στα χέρια του, στο μπατζάκι του παντελονιού του αλλά και μέσα απ’ αυτό επάνω στο γόνατό του, ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον «ενοχοποιούσαν» και τα οποία ο 60χρονος δεν κατάφερε να εξηγήσει επαρκώς στους αστυνομικούς.

Σχεδόν μετά από μία μέρα ανακρίσεων και πιεστικών ερωτήσεων, ο αλλοδαπός φέρεται να «έσπασε» και να παραδέχτηκε την πράξη του.

Της αθωότητάς του υπεραμύνθηκε για ακόμη μία φορά κατά την απολογία του τόσο τον Γενάρη του 2022 όσο και χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, ο 60χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε αναφέρει αναλυτικά τα όσα είχαν συμβεί τη μοιραία εκείνη ημέρα της άνοιξης του 2014, στην Κω.

Η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών, πρόταση που τελικά «υιοθέτησε» και το δικαστήριο.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 60χρονο αλλοδαπό παραστάθηκε η κα Ιωάννα Παναγοπούλου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου