Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5234 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε χθες και διεκόπη, για να συνεχιστεί αύριο, η εκδίκαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, της υπόθεσης ομαδικού βιασμού μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Κατηγορούμενοι είναι ένας 27χρονος Ρομά και ο 24χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που έχει καταδικαστεί και για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου για την εξέταση της έφεσης που έχουν ασκήσει κατά της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Συγκεκριμένα το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφασή του, έκρινε ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορούμενους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης κοπέλας στη Ρόδο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, με την απόφασή του αυτή, «υιοθέτησε» την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία νωρίτερα στην αγόρευσή της, είχε ζητήσει την ενοχή τόσο του 27χρονου Ρομά όσο και του 24χρονου αλλοδαπού, όπως κατηγορούνται.

Χθες, στο δικαστήριο κατέθεσε η 23χρονη (πλέον σήμερα) κοπέλα, η οποία και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου.

Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσαν αθώοι προς το δικαστήριο, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισής τους κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Κατερίνα Βολονάκη ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών, τα οποία και θ’ αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Δικηγόρος προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της 23χρονης παρίσταται η κα Μαρία Κρικοπούλου.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεχίσει με την εξέταση των λοιπών μαρτύρων.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο -τότε- αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρό-δου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν.

Πράγματι, στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στην –τότε- 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην Αστυνομία κι εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 27χρονο Ρομά και τον 24χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε, καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες. Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 24χρονου αλλοδαπού, για ν’ ακούσουν μουσική.

Τότε, αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου κι εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να τη βίασαν αλλά και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται ν’ αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε. Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα κι εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 27χρονο Ρομά.

Μετά απ’ αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος του 24χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών