Κάθειρξη 13 ετών σε πατέρα και γιο για απόπειρα δολοφονίας

Κάθειρξη 13 ετών σε πατέρα και γιο για απόπειρα δολοφονίας

Κάθειρξη 13 ετών σε πατέρα και γιο για απόπειρα δολοφονίας

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1513 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών «μοιράστηκαν» χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω πατέρας και γιος, για την απόπειρα δολοφονίας ενός 44χρονου που είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος στον χώρο όπου διέμενε επί της Ρόδου – Καλλιθέας.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στο νησί μας και ο 44χρονος, με τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτών, έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου, απ’ όπου και τελικά βγήκε νικητής μετά από 85 ημέρες!

Από τις έρευνες που έγιναν από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι ένας 51χρονος Ρομά και ο 25χρονος γιος του, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

Γι’ αυτά τα αδικήματα παραπέμφθηκαν σε δίκη η οποία έγινε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, το οποίο τους έκρινε ένοχους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον καθένα, με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Βάνα Περρή και Ειρήνη – Αργυρώ Κασιώτη, ενώ προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του 44χρονου παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπέης.

«Εγώ το έκανα, ο πατέρας μου δεν έχει σχέση»
Κατά την ακροαματική διαδικασία χθες στο δικαστήριο όπως και προανακριτικά, την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο 25χρονος γιος.

Ειδικότερα κατά την απολογία του, ο 25χρονος είπε, πως εκείνος ήταν αυτός που χτύπησε τον 44χρονο, ενώ ξεκαθάρισε πως ο πατέρας του δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

«Εγώ το έκανα. Τον χτύπησα και μετά όμως τον άφησα εκεί. Ο πατέρας μου δεν ήταν μαζί μου, με περίμενε έξω».

Τα λεγόμενα αυτά επιβεβαίωσε και ο 51χρονος πατέρας, ο οποίος και είπε πως πράγματι περίμενε τον γιο του στο αυτοκίνητο και μάλιστα καθυστέρησε να έρθει.

Όταν τελικά μπήκε στο αυτοκίνητο τον ρώτησε γιατί άργησε και ο 25χρονος φέρεται να του απάντησε «πατέρα τσακώθηκα».

Ωστόσο τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Διωκτικές Αρχές για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και οπτικό υλικό «καίνε» τους δύο άνδρες τους οποίους καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε κάθειρξη 13 ετών έκαστος, στέλνοντάς τους και πάλι στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως ο 44χρονος – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος μέσα στον χώρο όπου διέμενε το βράδυ στις 30 Μαΐου 2022.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στον άνω θώρακα και στον λαιμό.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 44χρονος διέμενε σε είδος παραπήγματος κοντά σε μάντρα επί της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας. Στις 30 Μαΐου 2022 περίπου στις 10 το βράδυ επικοινώνησε με έναν συμπολίτη μας, με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και του είπε ότι «κινδυνεύει η ζωή του».

Ο συμπολίτης μας, ανησυχώντας με αυτά που άκουσε, κάλεσε άμεσα την Αστυνομία και ενημέρωσε για τα όσα του είχε δηλώσει στο τηλέφωνο ο φίλος του.
Αστυνομικοί έσπευσαν στον χώρο διαμονής του 44χρονου όπου και τον εντόπισαν αιμόφυρτο και τραυματισμένο στο κεφάλι, στον άνω θώρακα και στο λαιμό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρόδου άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία και να τα εξετάζουν προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Τελικά στις 2 Ιουνίου 2022 η υπόθεση εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (Δ.Ε.Ε.-Γ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο ημεδαποί (Ρομά) ηλικίας 25 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο του περιστατικού και τη συλλογή - αξιολόγηση προανακριτικών δεδομένων και στοιχείων, προέκυψαν ευρήματα που προσδιόριζαν τα δύο συλληφθέντα άτομα ως ύποπτα.

Στις 2 Ιουνίου 2022, νωρίς το πρωί, προσήχθησαν, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου οι δύο άνδρες, όπου εξεταζόμενοι παραδέχθηκαν και περιέγραψαν την πράξη τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι δύο Ρομά βραδινές ώρες της 30 Μαΐου 2022 εισήλθαν στο οικόπεδο όπου διέμενε ο 44χρονος με σκοπό να εντοπίσουν-αφαιρέσουν ηλεκτρολογικό υλικό, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί, διαπληκτίστηκαν μαζί του, τον τραυμάτισαν με σιδερένιο αντικείμενο και τράπηκαν σε φυγή.

Το αντικείμενο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε και κατασχέθηκε. Οι δράστες συνελήφθησαν έπειτα από έκδοση σχετικού εντάλματος και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σε βάρος του 25χρονου γιου και του 51χρονου πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 6 Ιουνίου 2022, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Βασίλη Λόγγο προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο Ρομά είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης αυτού που έγινε, διευκρινίζοντας ωστόσο τις συνθήκες άμυνας στις οποίες βρισκόταν, ανέλαβε ο 25χρονος γιος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, πατέρας και γιος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Βγήκε «νικητής»
Όταν ο 44χρονος βραδινές ώρες στις 30 Μαΐου 2022 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, μετά τον εντοπισμό του, διαπιστώθηκε εξ αρχής από τους γιατρούς ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε, χαρακτηριζόταν ως ιδιαίτερα σοβαρή και κρίσιμη.

Για 85 ημέρες γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που νοσηλεύτηκε ο 44χρονος έδιναν «μάχη» και πράγματι στις 24 Αυγούστου 2022, ο 44χρονος εξήλθε από τη ΜΕΘ και σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση που είχε κάνει ο γιατρός της ΜΕΘ κ. Βασίλης Κινούς σε προσωπική του σελίδα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναφέρει ότι ο 44χρονος «εξέρχεται με πλήρη συνείδηση και άριστη κινητικότητα».

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση του γιατρού, ο 44χρονος όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρούς τραυματισμούς στην τραχειλική χώρα και στον θώρακα, κατόπιν εγκληματικής ενέργειας».

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών