Μία ιδιαίτερη μορφή διαφορετικότητας παρουσίασε το ΓΕΛ Σορωνής σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

Μία ιδιαίτερη μορφή διαφορετικότητας παρουσίασε το ΓΕΛ Σορωνής σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

Μία ιδιαίτερη μορφή διαφορετικότητας παρουσίασε το ΓΕΛ Σορωνής σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3637 ΦΟΡΕΣ

Στις 26 Οκτωβρίου 2023 το ΓΕΛ Σορωνής, όπως και άλλα σχολεία του νησιού, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΛΙΔΕΚ- ΕΚΠΑ: «Ξένος, Άλλος, Διαφορετικός. Ταυτότητα και Ετερότητα στη Λογοτεχνία» στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Οι μαθήτριες Μυρτώ Τριανταφύλλου και Τσαμπίκα Φεσάκη παρουσίασαν στην εισήγησή τους, με τίτλο: «Το χρονικό μιας διαφορετικής διδασκαλίας για τη διαφορετικότητα στο ΓΕΛ Σορωνής Ρόδου», μέσα από τη δική τους οπτική τη διδασκαλία που υλοποιήθηκε στην τάξη τους (Α3) για μία μορφή κοινωνικής ετερότητας που σπάνια συνιστά αντικείμενο μελέτης στην εκπαιδευτική πράξη. Πρόκειται για τη διαφορετικότητα χαρακτήρων με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Λογοτεχνία.

Το διδακτικό σενάριο, που σχεδίασε και υλοποίησε η φιλόλογος κα Όλγα Κομιζόγλου με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/ τριών απέναντι σε αυτή τη μορφή διαφορετικότητας και την καλλιέργεια θεμελιωδών αξιών και δικαιωμάτων του ανθρώπου (αλληλεγγύη, ισότητα, σεβασμός της ετερότητας) έχει κατατεθεί στη βάση δεδομένων του προγράμματος και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Eπιμορφωτικής Εσπερίδας που διοργάνωσε το ΕΛΙΔΕΚ- ΕΚΠΑ στη Ρόδο στις 20/06/2023 υπό τον τίτλο: «Η κοινωνική ετερότητα χαρακτήρων με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Λογοτεχνία. Ένα διδακτικό σενάριο για το Λύκειο».

Ένα σύντομο απόσπασμα από την εισήγηση των μαθητριών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, όπως και μία παρουσίαση στην οποία αποτυπώνεται, μέσα από φωτογραφικό υλικό, η εμπειρία τους από το συνέδριο και το ταξίδι τους στην Αθήνα.

Η Διεύθυνση του ΓΕΛ Σορωνής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τις μαθήτριες που εκπροσώπησαν το ΓΕΛ Σορωνής, Μυρτώ Τριανταφύλλου και Τσαμπίκα Φεσάκη, τη φιλόλογο Όλγα Κομιζόγλου, καθώς και τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνα Καλαούζη που συντόνισε την υλοποίηση του προγράμματος στα σχολεία της περιοχής μας.

Εκφράζει, επίσης, θερμές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές του Συνεδρίου και τους υπεύθυνους του προγράμματος που επέλεξαν το ΓΕΛ Σορωνής για να πάρει μέρος σε αυτό το Πανελλήνιο Συνέδριο, κάλυψαν τη μετακίνηση και τη διαμονή των μαθητριών και της εκπαιδευτικού και παρείχαν άριστη φιλοξενία κατά την παραμονή τους στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου