«Τους λυπήθηκα και τους πήρα μαζί μου», ισχυρίστηκε ο Ουκρανός

«Τους λυπήθηκα και τους πήρα μαζί μου», ισχυρίστηκε ο Ουκρανός

«Τους λυπήθηκα και τους πήρα μαζί μου», ισχυρίστηκε ο Ουκρανός

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2074 ΦΟΡΕΣ

«Τους βρήκα στη Ρόδου – Λίνδου και μου έκαναν οτοστόπ για να τους μεταφέρω στην πόλη. Τους λυπήθηκα και τους πήρα μαζί μου, όμως χρήματα δεν μου έδωσαν»!

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων χθες, στην απολογία του ο 46χρονος Ουκρανός που κατηγορείται για τη μεταφορά δύο αλλοδαπών με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του και ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο αλλοδαπός συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρονος είπε μεταξύ άλλων πως στην πατρίδα τους έχουν παράδοση να παίρνουν ανθρώπους που τους κάνουν οτοστόπ και πως δεν θεώρησε ότι έκανε κάτι κακό.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ γι’ αυτή τη μεταφορά και πως δεν γνωρίζει τους λόγους που οι δύο αλλοδαποί, μόλις είδαν τους αστυνομικούς, βγήκαν από το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος, ο 46χρονος είπε, πως μπορεί παλαιότερα να είχε κατηγορηθεί για τη μεταφορά αλλοδαπών όμως πλέον δεν τα κάνει αυτά, καθώς είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, έχουν ένα παιδί και ότι διαμένει μόνιμα στο νησί μας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία η σύλληψη του αλλοδαπού από την Ουκρανία έγινε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στη Ρόδο, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες, ο 46χρονος Ουκρανός εντοπίστηκε να μεταφέρει με ενοικιαζόμενο όχημα και να αποβιβάζει στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, παράτυπους μετανάστες.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο κι έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν το όχημα, το ακινητοποίησαν και προσήγαγαν τον οδηγό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η σύλληψη εντάσσεται στην εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αποτελεσματική αποτροπή και αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών