Αναβλήθηκε η δίκη στο Στρατοδικείο 22χρονου για τροχαίο δυστύχημα

Αναβλήθηκε η δίκη στο Στρατοδικείο 22χρονου για τροχαίο δυστύχημα

Αναβλήθηκε η δίκη στο Στρατοδικείο 22χρονου για τροχαίο δυστύχημα

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8596 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε τελικά για τον προσεχή Μάρτιο, η εκδίκαση από το αρμόδιο Στρατοδικείο Αθηνών της υπόθεσης του 22χρονου που κατηγορείται για το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια στ’ Αφάντου, όπου έχασε τη ζωή του ένας 43χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που είχε σπεύσει να βοηθήσει σε άλλο τροχαίο που είχε προηγηθεί!

Η δίκη επρόκειτο να γίνει προχθές (Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023) ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε για τον Μάρτιο του 2024 προκειμένου να υπάρξει αυτοπρόσωπη εμφάνιση του 22χρονου κατηγορούμενου, ενώπιόν του.

Ο 22χρονος οδηγός είχε συλληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2020 κι επειδή ήταν φαντάρος, είχε οδηγηθεί συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο, ενώπιον του Στρατολογικού Εισαγγελέα όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση για την οποία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του, ο 22χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η δίκη του παραπέμφθηκε να γίνει από το αρμόδιο Στρατοδικείο Αθηνών.

Στην υπόθεση έχει δηλώσει δια του δικηγόρου της κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του, η 32χρονη αλλοδαπή αλβανικής καταγωγής οδηγός του αυτοκινήτου του πρώτου τροχαίου που είχε σημειωθεί το βράδυ εκείνο.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά τις 10 και 20 το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2020, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, μεταξύ Αφάντου και Κολύμπια, με οδηγό την 32χρονη αλλοδαπή, χτύπησε στη χαμηλή διαχωριστική νησίδα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο άτυχος 43χρονος Αφαντενός, διέμενε λίγα μέτρα παραπέρα. Ακούγοντας τον θόρυβο από το τροχαίο, μαζί με άλλους γείτονες και διερχόμενους οδηγούς, έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν.

Παράλληλα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Δεν είχαν προλάβει καλά καλά ν' απεγκλωβίσουν την οδηγό μέσα από το όχημα, όταν ένα άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, με οδηγό τον 22χρονο από τον Αρχάγγελο, έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, παρασύροντας έτσι όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα και να ξεψυχήσει λίγη ώρα αργότερα ο 43χρονος Γιάννης Συμιακός.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τραυματίστηκαν επίσης:

Η οδηγός του πρώτου οχήματος, 32 ετών, μία γυναίκα (τότε) 44 ετών, και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας (τότε) 23 και 24 ετών αντίστοιχα οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο απ’ αυτούς ήταν σοβαρότερα, αλλά εκτός κινδύνου.

Ο άτυχος 43χρονος Αφαντενός ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία κι ένας άξιος οικογενειάρχης. Τα ακριβή αίτια της νέας τραγωδίας στην άσφαλτο, εξετάστηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας Ρόδου.

Ο 22χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο της Ρόδου, συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών