Απατεώνες παριστάνουν στελέχη της Περιφέρειας επιχειρώντας να εξαπατήσουν επιχειρηματίες στη Ρόδο

Απατεώνες παριστάνουν στελέχη της Περιφέρειας επιχειρώντας να εξαπατήσουν επιχειρηματίες στη Ρόδο

Απατεώνες παριστάνουν στελέχη της Περιφέρειας επιχειρώντας να εξαπατήσουν επιχειρηματίες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1719 ΦΟΡΕΣ

Έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες αρχές

Τίποτα δεν φοβούνται και τίποτα δεν υπολογίζουν οι απατεώνες που φθάνουν τώρα στο σημείο να επικοινωνούν με επιχειρηματίες της περιοχής μας και να παριστάνουν τα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν μικρά και μεγάλα ποσά.

Μια τέτοια νέα περίπτωση, παρουσιάστηκε πριν από λίγο στην πόλη της Ρόδου, όταν άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά μέσω κινητού τηλεφώνου, με επιχειρηματίας της περιοχής μας, που έχει να λαμβάνει κάποιο ποσό από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η σπείρα των απατεώνων, αυτή τη φορά χρησιμοποίησε πολύ πειστικές μεθόδους, αφού είχε φροντίσει προηγουμένως να ενημερωθεί και να μελετήσει μέσα από την απόφαση που υπάρχει στο Diavgeia.gov όλα τα δεδομένα γνωρίζοντας ποσό και προσωπικά στοιχεία του επιχειρηματία.

Με το πρόσχημα ότι είναι στέλεχος της περιφέρειας στις οικονομικές υπηρεσίες (χρησιμοποίησε μάλιστα και υπαρκτό όνομα υπαλλήλου) τηλεφώνησε στην επιχείρηση, ζήτησε τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και στη συνέχεια, έκανε αναφορά στο ακριβές ποσό που έπρεπε να καταβληθεί. Αμέσως μετά είπε ότι για να καταβληθεί το ποσό πρέπει να κατατεθεί σε συγκεκριμένο λογαριασμό ο φόρος που αντιστοιχεί στην πίστωση του ποσού δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένο κωδικό συναλλαγής.

Ευτυχώς ο επιχειρηματίας ήταν υποψιασμένος και δεν έπεσε στην παγίδα που του είχαν στήσει οι απατεώνες. Για το γεγονός αναμένεται να γίνει σχετική καταγγελία στις αρμόδιες αρχές, καθώς υπάρχει ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και ο κωδικός συναλλαγής που δόθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας