«Είμαστε αθώοι» υποστήριξαν κόρη και εγγονός για τη δολοφονία του 85χρονου στην Ιαλυσό

«Είμαστε αθώοι» υποστήριξαν κόρη και εγγονός  για τη δολοφονία του 85χρονου στην Ιαλυσό

«Είμαστε αθώοι» υποστήριξαν κόρη και εγγονός για τη δολοφονία του 85χρονου στην Ιαλυσό

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6476 ΦΟΡΕΣ

Της αθωότητάς τους τονίζοντας πως δεν ήταν εγκληματική ενέργεια αλλά αυτοχειρία ο θάνατος του 85χρονου στην Ιαλυσό, υπεραμύνθηκαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, η 65χρονη κόρη και ο 39χρονος εγγονός του, που κατηγορούνται στην υπόθεση αυτή.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 2 Νοεμβρίου 2015 στην Ιαλυσό, στο σπίτι όπου διέμενε ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2015.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί αιμόφυρτος στο σπίτι του, έχοντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του, ωστόσο εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να χάσει τη μάχη για τη ζωή ήταν ο τραυματισμός του στο ήπαρ.

Σε βάρος της κόρης και του εγγονού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατηγορία για την οποία χθες κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, το οποίο πρόκειται να ολοκληρώσει την ακροαματική διαδικασία και να εκδώσει απόφαση, στις 29 Νοεμβρίου.

Πάντως χθες ενώπιον του δικαστηρίου, τόσο η κόρη όσο και ο εγγονός του ηλικιωμένου άνδρα, επανέλαβαν αυτό που εξ αρχής υποστηρίζουν, ότι δηλαδή είναι αθώοι και πως ο 85χρονος έβαλε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

Μάλιστα ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν και μάρτυρες που δήλωσαν πως και άλλη φορά ο θανών είχε επιχειρήσει το ίδιο, ενώ και ο ιατροδικαστής που κατέθεσε, έκανε λόγο για περίπτωση αυτοχειρίας σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος των τραυμάτων του ηλικιωμένου και τα υπόλοιπα τραύματα προήλθαν από την πτώση που είχε.

Η δίκη διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου οπότε και θα γίνει η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Ιωάννη Κούκουλα και τέλος η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Όπως είχε δημοσιοποιήσει η «Ροδιακή» οι δύο εμπλεκόμενοι είχαν «κλειδωθεί» από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και τους είχαν προσαγάγει στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι μητέρα και γιος φέρονται να επέπεσαν σε αντιφάσεις για το τι είχε συμβεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 στο σπίτι του 85χρονου παππού, όμως ουδείς έχει αποδεχτεί τα όσα τους καταλογίζονται.

Ειδικότερα, ο 39χρονος εγγονός φέρεται να κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς ότι περίπου στις 2 τα ξημερώματα άκουσε τη γιαγιά του να διαπληκτίζεται με τον παππού του και με παρότρυνση της συζύγου του πήγε στο σπίτι τους όπου και τους είπε να ησυχάσουν.

Σύμφωνα πάντα με τον 39χρονο, ο 85χρονος πήγε στο δωμάτιό του κι εκείνος έμεινε και συζήτησε λίγο με τη γιαγιά του και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του και κοιμήθηκε.

Ο παππούς του συνέχιζε να φωνάζει και περίπου 45 λεπτά αργότερα, η σύζυγός του είπε στον 39χρονο ότι άκουσε μουγκρητά και κάποιον να καλεί σε βοήθεια και του ζήτησε να πάει να δει τι συμβαίνει.

Τότε ο 39χρονος είπε ότι μπήκε ξυπόλητος στο διαμέρισμα των παππούδων του κι εκεί βρήκε τη γιαγιά να φωνάζει ότι ο παππούς σφάχτηκε, ενώ υπήρχαν κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι του καναπέ και στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαράς του.

Όπως είπε ο 39χρονος, είδε τον 85χρονο να είναι ξαπλωμένος στην πίσω αυλή, αιμόφυρτο και να καλεί σε βοήθεια κι αμέσως έσπευσε ενημερώσει τη μητέρα του, ενώ κάλεσε από το κινητό τηλέφωνο και το ΕΚΑΒ. Επίσης πήρε την κουβέρτα που του έδωσε η μητέρα του και σκέπασε τον 85χρονο.

Από την πλευρά της, η 65χρονη μητέρα και κόρη του θύματος, είχε πει στους αστυνομικούς ότι περί τις 2.30 τα ξημερώματα άκουσε κάποιον να καλεί βοήθεια κι αμέσως χτύπησε την πόρτα του διπλανού διαμερίσματος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε ο γιος της ο οποίος και της είπε ότι ο 85χρονος είναι στην πίσω αυλή μέσα στα αίματα και πως είχαν καλέσει ασθενοφόρο.

Τότε η 65χρονη πήγε στο διαμέρισμα και άρχισε να φωνάζει στη μητέρα της θεωρώντας την υπεύθυνη για την κατάσταση που είχε φθάσει ο 85χρονος και η ηλικιωμένη γυναίκα σύμφωνα με την κατηγορούμενη, της είπε πως ο παππούς είχε στρέψει δύο μαχαίρια που κρατούσε προς το στήθος του και στη συνέχεια έφυγε για το υπνοδωμάτιο.

Η 65χρονη είχε πει επίσης, πως ο γιος της, της ζήτησε μία κουβέρτα για να σκεπάσει τον ηλικιωμένο, ενώ όταν τον πήρε το ασθενοφόρο εκείνη πήγε στο δωμάτιο του παππού, μάζεψε τα ματωμένα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και τα έβαλε στο πλυντήριο να πλυθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε έρευνες που έγιναν στον χώρο του περιστατικού και στις οικίες των δύο εμπλεκομένων, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, τρία (3) μαχαίρια και ενδύματα που έφεραν εμφανείς κηλίδες αίματος.

Σε ό,τι αφορά τον 85χρονο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών που τον εξέτασαν στο Νοσοκομείο της Ρόδου έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο αλλά και χτυπήματα από «νύσσον όργανο» στον θώρακα, στη κοιλιά και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Η ιατροδικαστική έκθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε, ότι ο θάνατος του παππού και η πολυπλοκότητα των τραυματισμών του, οφείλονται στην πτώση του από ύψος και από τάση αυτοχειρίας, λόγω της διατάραξης εκ της οποίας έπασχε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής «τα τραύματα που διαπιστώθηκαν εξωτερικώς στον θώρακα και το επιγάστριο έχουν προκληθεί από «νύσσον και τέμνον όργανο».

Η συνολική εικόνα των ανωτέρω τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης από το ίδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας».

Αυτό το γεγονός επισήμαναν τόσο κατά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ρόδο όσο και χθες στο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι και εξ αρχής είχαν δηλώσει πως ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους καταλογίζονται.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες