Κάθειρξη 15 ετών και στους δύο κατηγορούμενους για βιασμό 19χρονης με αναπηρία

Κάθειρξη 15 ετών και στους δύο κατηγορούμενους για βιασμό 19χρονης με αναπηρία

Κάθειρξη 15 ετών και στους δύο κατηγορούμενους για βιασμό 19χρονης με αναπηρία

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5388 ΦΟΡΕΣ

Η ποινή των 15 ετών κάθειρξης επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε κάθε έναν από τους δύο κατηγορουμένους στην υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο 27χρονος Ρομά και ο 24χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής (που έχει καταδικαστεί και για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη) που κατηγορούνται στην υπόθεση αυτή, δήλωσαν αθώοι ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν την έδρα η οποία διατήρησε και για τους δύο τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί.

Το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή κατά πλειοψηφία (ένας ένορκος μειοψήφησε και ζήτησε την αθώωσή τους), ενώ απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που προτάθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης κ.κ. Γιώργο Κυπραίο και Κατερίνα Βολονάκη.

Για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της 19χρονης παραστάθηκε στη δίκη η δικηγόρος κα Μαρία Κρικοπούλου.

«Δεν υπάρχει βιασμός, σας ορκίζομαι όπου θέλετε»
Τόσο ο 27χρονος Ρομά όσο και ο 24χρονος αλλοδαπός δήλωσαν εξ αρχής της δίκης αθώοι, κάτι που επανέλαβαν χθες κατά τις απολογίες τους. Και οι δύο περιέγραψαν τα όσα συνέβησαν στην παραλία του Ενυδρείου της Ρόδου, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 τονίζοντας πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής κοπέλας.

Στην αρχή της απολογίας του, ο 24χρονος Αλβανός, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Τοπαλούδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σας πως ότι έχω μετανιώσει και με τρώνε οι τύψεις μου! Όμως γι’ αυτή την υπόθεση είμαστε τελείως αθώοι! Εμένα προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να με βγάλουν βιαστή κατά συρροή».

Ο 24χρονος είπε, πως την περίοδο εκείνη δεν ήταν καλά και πως ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή μαζί με κάνναβη, την οποία όμως αγωγή είχε σταματήσει.

Αναφορικά με την αναπηρία της 19χρονης είπε πως και ο ίδιος έχει διαγνωστεί με τρεις διαταραχές: «εγώ πάσχω περισσότερο από εκείνη» είπε ο 24χρονος χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο – τότε- αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν.

Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στην –τότε- 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην Αστυνομία κι εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 27χρονο Ρομά και τον 24χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες.

Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 24χρονου αλλοδαπού, για ν’ ακούσουν μουσική.

Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου κι εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να τη βίασαν αλλά και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε κι όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 27χρονο Ρομά.

Μετά απ’ αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος του 24χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Τον Ιούνιο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την υπόθεση, έκρινε ένοχους και τους δύο άνδρες, απέρριψε όλους τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό, επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα και αποφάσισε οι εφέσεις τους να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια