Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται ακόμα η κρουαζιέρα στο νησί μας

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται ακόμα η κρουαζιέρα στο νησί μας

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται ακόμα η κρουαζιέρα στο νησί μας

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1585 ΦΟΡΕΣ

Σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα κινείται ακόμα η κρουαζιέρα στη Ρόδο, αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη, καθώς και ο μήνας που διανύουμε θα έχει κίνηση ως αποτέλεσμα του κατάπλου συνολικά 32 κρουαζιερόπλοιων.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», χθες κατέπλευσαν στο λιμάνι μας τρία κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν συνολικά 2.852 τουρίστες, πολλοί από τους οποίους περιπλανήθηκαν στην πόλη ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν να περιηγηθούν στα μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ειδικά αυτή την εποχή αποτελούν τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, καθώς ως προορισμός μαζικού τουρισμού κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες, η Ρόδος φιλοξενεί αυτό το διάστημα μόνο ένα μικρό αριθμό επισκεπτών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, η κίνηση στο λιμάνι μας διαμορφώθηκε χθες ως εξής:
- Norwegian Gem: 1.757 επιβάτες
- Amadea: 473 επιβάτες
- Celestyal Journey: 622 επιβάτες

Σημειώνεται ότι από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και χτες 9 του μήνα είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι μας 15 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο συνολικά 16.385 τουρίστες, ενώ από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου είχαν δέσει στο λιμάνι μας 333 κρουαζιερόπλοια τα οποία έφεραν 416.370 τουρίστες.

Έτσι, συγκεντρωτικά από τον Ιανουάριο μέχρι και χθες, το λιμάνι μας δέχτηκε 348 κρουαζιερόπλοια τα οποία μετέφεραν στη Ρόδο 432.755 τουρίστες, νούμερα που κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Αν το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του μήνα εφαρμοστεί χωρίς αλλαγές, τότε αναμένουμε άλλα 17 κρουαζιερόπλοια καθώς και 7 κρουαζιερόπλοια τον μήνα Δεκέμβριο, οπότε το 2023 θα μας αποχαιρετίσει με συνολικό αριθμό κρουαζιερόπλοιων που θα φτάνει τα 372.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι λίγο χαμηλότερος ο αριθμός τους σε σχέση με πέρυσι, χρονιά κατά την οποία είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο 381 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 370.343 επιβάτες. Άρα φέτος θα έχουμε μεν λιγότερα πλοία αλλά περισσότερους επισκέπτες και μάλιστα το ποσοστό της αύξησης εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι το έτος 2019, κατά το οποίο η κρουαζιέρα είχε γνωρίσει άνθηση μετά από αρκετά χρόνια κρίσης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα επόμενα, τα οποία δυστυχώς χαρακτηρίστηκαν από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Η αυξητική πορεία που ανέμεναν όλοι, ανακόπηκε και τα δύο χρόνια που ακολούθησαν η κρουαζιέρα γνώρισε και πάλι κρίση. Ειδικά το πρώτο έτος της πανδημίας η κίνηση ήταν ελάχιστη και μόνο μερικές χιλιάδες τολμηρών τουριστών ταξίδεψαν μεσούσης της πανδημίας με αυστηρά πρωτόκολλα και πρωτοφανείς περιορισμούς.

Η κρουαζιέρα όμως άρχισε την επόμενη χρονιά δειλά-δειλά να ανακάμπτει και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που προέκυψαν, πλησιάζοντας αρκετά το 2019. Έτσι παρατηρείται από πέρυσι μία ικανοποιητική πορεία στις επιδόσεις του νησιού μας, η οποία συνεχίστηκε και φέτος ενώ τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν συνέβαιναν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή τα οποία έφεραν ματαιώσεις προσεγγίσεων για το λιμάνι μας.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού