Σ. Καραταπάνης: Δεν φθάνουν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού στο νοσοκομείο

Σ. Καραταπάνης: Δεν φθάνουν  οι υπεράνθρωπες προσπάθειες  του προσωπικού στο νοσοκομείο

Σ. Καραταπάνης: Δεν φθάνουν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού στο νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1127 ΦΟΡΕΣ

Στις εκλογές αλλά και στον τομέα της Υγείας αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, κ. Σάββας Καραταπάνης.

Καταρχάς, για τις εκλογές είπε, ότι αυτό αποφάσισαν οι Ροδίτες και παρά το γεγονός ότι η παράταξή του ήρθε τρίτη (σ.σ. ήταν υποψήφιος με την «Αρχή Οργάνωσης για το νησί μας» του κ. Νίκου Γερονικόλα), θεωρεί ότι η απόφαση των Ροδιτών είναι σεβαστή και συνεχάρη τους εκλεγέντες.

Σχετικά με τη δικαστική εκκρεμότητα που υπάρχει μετά την ένσταση που κατέθεσε ο νυν δήμαρχος για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, είπε ότι, δυστυχώς, αυτή θα έπρεπε να είχε εκδικαστεί πριν τον β’ γύρο και αυτές είναι αδυναμίες του νομικού συστήματος.

Όπως εξήγησε, αν πάρουμε το ενδεχόμενο ότι δικαιώνεται ο κ. Κολιάδης και το 42,8% παραμένει, αυτό συμβαδίζει με τις εκλογές του β’ γύρου που σαφώς υπερίσχυσε του κ. Καμπουράκη.

Στο ενδεχόμενο ότι δικαιώνεται ο τελευταίος θα έχουμε το οξύμωρο δικαστικά να επανερχόμαστε στο αποτέλεσμα του α’ γύρου, πολιτικά όμως υπάρχει ένα αποτέλεσμα το οποίο κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει.

«Δεν μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι δεν θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα στη Ρόδο εάν αύριο το δικαστήριο αποφασίσει ότι ο κ. Καμπουράκης έλαβε τελικά το 43% συν 1 και θα είναι ο επόμενος δήμαρχος την επόμενη πενταετία.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό ακυρώνει την ετυμηγορία των Ροδιτών και νομίζω ότι το πολιτικό κενό και το πολιτικό πρόβλημα που θα υπάρχει στον δήμο Ρόδου θα είναι τεράστιο», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Για την υγεία
Πράγματι αυτή τη στιγμή τα προβλήματα τα οποία έχουν κοινοποιηθεί στους πολίτες από τα Σωματεία, τους Συλλόγους των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων, είναι τεράστια, είπε, στη συνέχεια.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή θ’ αποχωρήσουν με το όριο των 67 ετών γιατροί, αρκετοί παθολόγοι και τότε το κενό που θα δημιουργηθεί θα είναι πάρα πολύ μεγάλο αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι διορισμοί, είτε γιατρών ή λοιπών υγειονομικών κι έτσι αυτή τη στιγμή το σύστημα νοσεί.

Έχουν μεν εξαγγελθεί οι διορισμοί για το επόμενο έτος, όμως, μέχρι να υλοποιηθεί το σύστημα Υγείας, αυτή τη στιγμή, και τα Δωδεκάνησα είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Και εξήγησε:
«Το νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο του αυτό ρόλο, μόνο με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και θυσίες των γιατρών-που πραγματικά είμαι σε θέση να γνωρίζω-υπερβαίνουν τον εαυτό τους, και το ίδιο κάνουν και οι νοσηλευτές, το ίδιο κάνουν και οι λοιποί εργαζόμενοι.

Μόνο έτσι μπορεί να ανταποκριθεί το Ίδρυμα στις απαιτήσεις των ασθενών του. Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει κάτι στον πολύπαθο χώρο της υγείας και θα πρέπει να αναπληρωθούν κενά τα οποία έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και η λύση της παράτασης ανθρώπων οι οποίοι πλέον πρέπει να εξέλθουν από το σύστημα δεν είναι. Θα πρέπει να γίνουν γενναίοι διορισμοί».

Για το ΕΚΑΒ
Με την ιδιότητά του και ως προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Αιγαίου, ο κ. Καραταπάνης είπε ότι υπάρχει σχέδιο νόμου για να ενταχθούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και το προσωπικό τους στο ΕΚΑΒ.

Όπως είπε, εάν αυτό δεν συνοδευτεί και πάλι με γενναίους διορισμούς, θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια κενά και δυσλειτουργία στα ΚΥ.

Ήδη, στους ελλειμματικούς τομείς του ΕΚΑΒ στο Αιγαίο, σε πολλά νησιά, καλύπτονται τα κενά με διαρκείς μετακινήσεις. Μέσα σ’ αυτό το πρόβλημα να εντάξεις ΚΥ με ελλειμματικό προσωπικό καταλαβαίνει κανείς τι πρόβλημα θα δημιουργηθεί. Θύμισε, ακόμη, ότι το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε στις πυρκαγιές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζομένους.

Ερωτηθείς σχετικά με το Ιατρείο Νότιας Ρόδου, είπε ότι θέλει άμεση ενίσχυση σε γιατρούς και προσωπικό και χρειάζεται προσπάθεια σε βάθος χρόνου. Όσο για τη μεταφορά του, όπως είπε, αυτή θα γίνει αφού ετοιμαστεί ο χώρος του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Καραταπάνη, ως ιδέα έχει πολύ θετικά στοιχεία όμως δεν δίνει λύση στα προβλήματα του τομέα Υγείας στη Νότια Ρόδο.

Ακόμη, το ιατρείο χρειάζεται οπωσδήποτε έναν γενικό γιατρό κι έναν παιδίατρο και η προσπάθεια θα έπρεπε να γίνει προς τη στελέχωσή του όπως και να γίνουν μόνιμοι οι τρεις νοσηλευτές στο Γεννάδι και βέβαια η επέκταση του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο.

Ανέφερε, ακόμη, ότι έχουν εξαγγελθεί προσλήψεις δέκα διασωστών του ΕΚΑΒ για τη Νότια Ρόδο, για να λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα το μοναδικό ασθενοφόρο εκεί αφού αυτή τη στιγμή λειτουργεί με τον μοναδικό οδηγό που είναι και δημοτικός υπάλληλος και του χρόνου μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, και τους στρατιωτικούς οδηγούς.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων