Αποκλειστικά για δική του χρήση είχε τα 250 γραμμάρι κάνναβης, ισχυρίζεται 31χρονος

Αποκλειστικά για δική του χρήση είχε τα 250 γραμμάρι κάνναβης, ισχυρίζεται 31χρονος

Αποκλειστικά για δική του χρήση είχε τα 250 γραμμάρι κάνναβης, ισχυρίζεται 31χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1067 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 31χρονος που εντοπίστηκε να κατέχει περισσότερα από 1.000 ευρώ επάνω του και 250 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο σπίτι του στη Ρόδο.

Ο 31χρονος κατηγορείτο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την ειδικότερη μορφή της κατοχής αυτών από δράστη μη τοξικομανή, ωστόσο χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμελήματα για κατοχή προς ιδίαν χρήση και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

Η σύλληψη του 31χρονου είχε γίνει την 1η Μαρτίου 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και αφού προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Μαρτίου 2019 πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στον 31χρονο τον οποίο και εντόπισαν έξω από το σπίτι του.

Στην κατοχή του βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 1.020 ευρώ.
Στη συνέχεια η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του 31χρονου όπου και εντοπίστηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 251,5 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πάντως και ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου είχε βρεθεί για να απολογηθεί, ο 31χρονος είχε ισχυριστεί ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία οχτώ χρόνια και πως τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 31χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών