Κύπρος: Συνέλαβαν μαφιόζους στα Κατεχόμενα - Ερευνάται αν συμμετείχαν στις δολοφονίες «νονών» σε Λευκωσία και Λεμεσό

Κύπρος: Συνέλαβαν μαφιόζους στα Κατεχόμενα - Ερευνάται αν συμμετείχαν στις δολοφονίες «νονών» σε Λευκωσία και Λεμεσό

Κύπρος: Συνέλαβαν μαφιόζους στα Κατεχόμενα - Ερευνάται αν συμμετείχαν στις δολοφονίες «νονών» σε Λευκωσία και Λεμεσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 455 ΦΟΡΕΣ

Οι δύο συλληφθέντες πέρασαν στα κατεχόμενα από αφύλακτη διάβαση και επιχείρησαν να φύγουν με ιδιωτική πτήση από το αεροδρόμιο του ψευδοκράτους

Οι συλλήψεις στα Κατεχόμενα δύο ατόμων που θεωρείται ότι έχουν σχέση με τη ρωσική και την πολωνική μαφία ενδέχεται να είναι καθοριστικές για την αποκάλυψη των δολοφόνων δύο «νονών» της Κύπρου: Οι δύο μαφιόζικες δολοφονίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα με διαφορά μόλις 36 ωρών.

Και τα δύο θύματα απασχολούσαν για πολλά χρόνια την Αστυνομία, καθώς φερόνταν ως επικεφαλής ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος με δραστηριοποίηση στο εμπόριο ναρκωτικών και την παροχή προστασίας.

Για τον φόνο του «νονού» Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό, έχουν συλληφθεί και κρατούνται δύο άτομα, με τον έναν εξ αυτών να θεωρείται δράστης και ο άλλος συνεργός του στον σχεδιασμό του εγκλήματος.

Ο Θανάσης Καλογερόπουλος που δολοφονήθηκε στη Λεμεσό
Ο Θανάσης Καλογερόπουλος που δολοφονήθηκε στη Λεμεσό

Η σύλληψη προέκυψε μετά από την ανάλυση εικόνων από κάμερες ασφαλείας, στις οποίες είχε καταγραφεί μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα με τον έναν να φοράει μάσκα ενώ ο οδηγός είχε ακάλυπτο το πρόσωπο του.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στη Πάφο, καθώς ήταν καταζητούμενος για υπόθεση εμπρησμού. Κατά την ανάκριση δεν έχει αναφέρει τίποτα στην Αστυνομία ενώ δεν έχει αποκαλύψει και τον συνεπιβάτη στη μοτοσικλέτα. Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη είναι φίλος του πρώτου και φέρεται να τον φιλοξένησε μετά τον φόνο ενώ είχε συναντηθεί μαζί του και πριν τη δολοφονία Καλογερόπουλου. Αρνείται κάθε ανάμιξη στον φόνο, λέγοντας ότι φιλοξένησε τον φερόμενο ως δράστη επειδή απλώς είναι φίλοι.

Για τον δεύτερο φόνο, του «νονού» της Λευκωσίας Αλέξη Μαυρομιχάλη δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και δεν υπάρχουν ενδείξεις για τους δράστες και το κίνητρο τους, καθώς το θύμα είχε πολλά ανοικτά μέτωπα και αρκετοί θα τον ήθελαν νεκρό. Άλλωστε, στο παρελθόν είχε γίνει στόχος τριών αποπειρών δολοφονίας ενώ είχαν προληφθεί και άλλες ενέργειες εναντίον του.

Οι δύο συλλήψεις στα κατεχόμενα

Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι χθες η «Αστυνομία» του ψευδοκράτους συνέλαβε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι επιχειρούσαν να ταξιδέψουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, με ιδιωτικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, πρόκειται για άτομα που έχουν σχέση με την Πολωνική και τη Ρώσικη μαφία και ενδέχεται να έχουν εμπλοκή στις δύο δολοφονίες στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Διαπιστώθηκε ότι πέρασαν στα κατεχόμενα από μη ελεγχόμενη διάβαση και αυτό δημιουργεί υποψίες για τον σκοπό της παρουσίας τους στη Κύπρο και την βιασύνη να εγκαταλείψουν το νησί με ιδιωτική πτήση από τα Κατεχόμενα. Αν διαπιστωθεί πως σχετίζονται με τους δύο φόνους, το ψευδοκράτος, θα τους παραδώσει στη κυπριακή αστυνομία μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα. Από την πλευρά της η κυπριακή αστυνομία δηλώνει πως δεν έχει καμία ενημέρωση.

Δεν σχετίζονται οι δύο δολοφονίες

Αν και η μικρή χρονική απόσταση μεταξύ των δύο φόνων, δημιούργησε αρχικώς την εντύπωση ότι αποτελούσαν ενέργειες κοινού σχεδίου, δεν φαίνεται να σχετίζονται. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο protothema.gr, μάλλον πρόκειται για σύμπτωση. Ο Θανάσης Καλογερόπουλος δολοφονήθηκε ενώ πάρκαρε το αυτοκίνητο του έξω από καφετέρια σε παραλία της Λεμεσού.

Δύο μασκοφόροι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του και διέφυγαν με αυτοκίνητο μόνον όταν βεβαιώθηκαν πως τον είχαν σκοτώσει. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν να έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και τα όπλα του φόνου. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα και οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακας.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης δολοφονήθηκε λίγες ώρες αργότερα ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Λευκωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και βγήκε στο μπαλκόνι για να μιλήσει. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα σε απόσταση περίπου 45 μέτρων πίσω από ένα δέντρο. Μόλις εμφανίστηκε ο Μαυρομιχάλης, πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα με μια μόνο σφαίρα. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από τη Λευκωσία, εντοπίστηκε αυτοκίνητο το οποίο είχε πυρποληθεί αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη ή τους δράστες.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος