Ο βιότοπος της κοιλάδας των Πεταλούδων

Ο βιότοπος της κοιλάδας των Πεταλούδων

Ο βιότοπος της κοιλάδας των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2192 ΦΟΡΕΣ

Στον απόηχο των καταστροφικών, για την οικολογία του νησιού μας, πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Ρόδου αποφάσισε να υλοποιήσει μία σειρά προγραμμάτων και δράσεων που αποσκοπούν στη γνωριμία των μαθητών με το περιβάλλον του τόπου τους και κατ’ επέκταση στην ευαισθητοποίησή τους ως αυριανών πολιτών για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Υπό αυτό το σκεπτικό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, η πρώτη σχετική δράση με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Παπασταθοπούλου Γεωργία και Σαχλού Ευστρατία.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα Γ2 και Γ3 επισκέφτηκαν το Κ.Π.Ε. Ρόδου και συμμετείχαν σε βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο βιότοπος της Κοιλάδας των Πεταλούδων». Στο πλαίσιο του προγράμματος, ξεναγήθηκαν στους φιλόξενους χώρους του Κ.Π.Ε. και απέκτησαν ή επικαιροποίησαν τις γνώσεις τους για την αειφορία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και για τα ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου, όπως επίσης και για το οικοσύστημα της Κοιλάδας των Πεταλούδων.

Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο της Κοιλάδας, όπου με απλά μέσα και, πρωτίστως, με τα αισθητήρια όργανα παρατήρησαν, άγγιξαν, μύρισαν και αφουγκράστηκαν τη φύση.

Το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου ευχαριστεί το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων και, ιδιαίτερα, τον υπεύθυνο του Κέντρου, Συργιάννη Χάρη, για την όμορφη εμπειρία που πρόσφερε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής