Δειγματική διδασκαλία στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου

Δειγματική διδασκαλία στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου

Δειγματική διδασκαλία στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 184 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου «Καζούλλειο» από τους φιλολόγους κ.κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και Αναστάσιο Κουντούρη δειγματική διδασκαλία στη Γ’ Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Η σύμβουλος Εκπαίδευσης κα Μουλά Ευαγγελία αναφέρει τα εξής περί της υλοποίησης της δειγματικής διδασκαλίας στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου:

«Η διδασκαλία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους ίδιους, αφορούσε στην ανάλυση και αξιοποίηση των ιστορικών πηγών. Η ανάλυση πηγών αποτελεί ίσως το μοναδικό πεδίο γόνιμου προβληματισμού και καλλιέργειας κριτικής σκέψης στο μάθημα της Ιστορίας, εξ ου και θεμελιώδους σημασίας.

Οι συνάδελφοι παρουσίασαν το θεωρητικό πλαίσιο και τη μεθοδολογία ανάλυσης των πηγών, αλλά και πρότειναν πρακτικές συμβουλές μαζί με το απαραίτητο σχεδιαγραμματικό πλαίσιο προετοιμασίας μιας πλήρους απάντησης, όπως αυτή υπαγορεύεται από τις οδηγίες εξέτασης του μαθήματος.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τις/ τους φιλολόγους των Λυκείων της πόλης της Ρόδου, που υπάγονται στην επιστημονική ευθύνη της σχολικής συμβούλου φιλολόγων, κας Μουλά Ευαγγελίας.

Το υλικό των συναδέλφων θα αναρτηθεί στο κοινόχρηστο ψηφιακό αποθετήριο της σχολικής κοινότητας.

Πολλά ευχαριστώ στους Παναγιώτη Αθανασόπουλο και Τάσο Κουντούρη για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρακολουθήσουμε μία άρτια και ιδιαίτερα χρήσιμη διδακτική πρόταση».

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024