Ξεκίνησε η απογραφή αιγοπροβάτων στα Δωδεκάνησα

Ξεκίνησε η απογραφή αιγοπροβάτων στα Δωδεκάνησα

Ξεκίνησε η απογραφή αιγοπροβάτων στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1249 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου η ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και στον νομό Δωδεκανήσου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ εντός του επόμενου μήνα θα αρχίσει και η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων χοίρων.

Σημειώνεται ότι η διενέργεια της ετήσιας απογραφής και η κοινοποίηση των στοιχείων στην οικεία κτηνιατρική αρχή αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων και χοίρων και αν δεν γίνει εμπρόθεσμα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 100 ευρώ έως 1.500 ευρώ.

Επισημαίνεται επίσης ότι:
α) Η εν λόγω υποχρέωση αφορά σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους, που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, συμπεριλαμβανομένων και των παρακάτω περιπτώσεων:

• Κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν κατέχουν ζωικό κεφάλαιο, κατά την περίοδο της ετήσιας απογραφής, και δεν έχουν διακόψει, με αίτησή τους, τη λειτουργία της εκμετάλλευσής τους.

•Κτηνοτρόφοι, οι οποίοι, μέσα στο έτος, έχουν καταθέσει κι άλλη απογραφή, η οποία όμως έγινε εκτός της επίσημης περιόδου. Οι κτηνοτρόφοι αυτοί πρέπει να απογράψουν, ξανά, το ζωικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσής τους μέσα στο χρονικό διάστημα που περιγράφεται παρακάτω στις παραγράφους β και γ.

(β) Σε ό,τι αφορά στα αιγοπρόβατα, η απογραφή διενεργείται το διάστημα 1 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου κάθε έτους και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της που όχι όμως αργότερα από τη 15η Δεκεμβρίου (σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η ημερομηνία απογραφής με την ημερομηνία κοινοποίησή της στην οικεία κτηνιατρική αρχή).

(γ) Σε ό,τι αφορά στους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της (σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η ημερομηνία απογραφής με την ημερομηνία κοινοποίησής της στην οικεία κτηνιατρική αρχή).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων και για τη φετινή χρονιά, η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου της κάθε εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων και χοίρων είναι δυνατό να διενεργηθεί:

κατά προτίμηση, με τη χρήση των αντίστοιχων ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν τεθεί σε λειτουργία από 1η Νοεμβρίου (αιγοπρόβατα) και από 1η Δεκεμβρίου (χοίροι), χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/ χοιροτρόφου στις Υπηρεσίες.

Η εγγραφή, αν δεν έχει γίνει ήδη, όπως και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων, γίνεται:

α) Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr), επιλέγοντας τις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» και στη συνέχεια από το μενού τη σχετική ψηφιακή υπηρεσία.

β) Ακολουθώντας κατά βήματις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζει ότι:
i) Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

ii) Το μητρώο της εκμετάλλευσης θα πρέπει να ενημερωθεί με τα απογραφικά στοιχεία, ανάλογα (η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του χειρόγραφου μητρώου της εκμετάλλευσής του).

iii) Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην οικεία κτηνιατρική αρχή).

είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή.

Οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου καταθέτουν τα μητρώα τους στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου (Γ. Μαύρου 2 Τ.Κ. 851 32 Ρόδος), της Περιφερειακής Ενότητας Κω καταθέτουν τα μητρώα τους στο Τμήμα Κτηνιατρικής Κω (Ακτή Μιαούλη 2 Τ.Κ. 853 00 Κως), της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου καταθέτουν τα μητρώα τους στο Τμήμα Κτηνιατρικής Καλύμνου (Διοικητήριο Τ.Κ. 852 00 Κάλυμνος) και της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου καταθέτουν τα μητρώα τους στο Τμήμα Κτηνιατρικής Καρπάθου (Διοικητήριο Τ.Κ. 857 00 Κάρπαθος).

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο