Κ. Ταρασλιάς: Θετικά τα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο

Κ. Ταρασλιάς: Θετικά τα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο

Κ. Ταρασλιάς: Θετικά τα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1082 ΦΟΡΕΣ

Τα θετικά μηνύματα για τη σεζόν του 2024 με τα οποία η ροδίτικη αποστολή…γέμισε τις βαλίτσες της στο Λονδίνο όπου εκπροσώπησε τον προορισμό μας στην έκθεση-βαρόμετρο για τον τουρισμό μας, τη World Travel Market (WTM), επιβεβαίωσε χθες, σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», ο αντιδήμαρχος τουρισμού και επικεφαλής της αποστολής, κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση στις προκρατήσεις που μπορεί να φθάσει και το 10%.

«Η WTM αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκθέσεις αφού οι Βρετανοί αποτελούν τους πρώτους σε αριθμό πελάτες που έρχονται στη Ρόδο», είπε αρχικά ο αντιδήμαρχος και στη συνέχεια έκανε λόγο για πάρα πολύ θετικά μηνύματα αφού οι προκρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση που μπορεί να φθάσει και το 10%.

Και συνέχισε λέγοντας: «Το σίγουρο είναι ότι εμείς έχουμε να δεχθούμε τη μεγάλη πρόκληση το 2024: να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες αφού ο προορισμός μας δεν είναι χαμηλού κόστους σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες και οπωσδήποτε η κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει πάρα πολλά ζητήματα σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα, κάτι που απασχολεί γενικότερα τους τουρίστες ανά τον κόσμο».

»Σε κάθε περίπτωση, εμείς οφείλουμε να έχουμε υψηλού κύρους υπηρεσίες και να φροντίσουμε το προϊόν μας να είναι στο επίπεδο το οποίο θα το χαρακτηρίζει value for money ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μέλλον.

Ο Δήμος Ρόδου, σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην έκθεση, προσπάθησε να έχει τον δικό του χώρο σε σχέση με όλες τις άλλες περιοχές της Ελλάδας οι οποίες φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα στον τομέα του τουρισμού αφού το νησί μας εργάζεται κατά 95%, με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο, στον τουρισμό».

«Κάναμε λοιπόν το καθήκον μας», είπε ακόμη και ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν επικεφαλής μίας αντιπροσωπείας η οποία αποτελούνταν από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και του ΠΡΟΤΟΥΡ και προσέφεραν όλες εκείνες τις υπηρεσίες που οφείλουν ως δήμος Ρόδου προς τους δημότες.

Όσο αφορά στις επαφές που πραγματοποίησαν κατά την παραμονή τους εκεί, αυτές έγιναν με τους μεγάλους tour-operator οι οποίοι τους έδωσαν το παραπάνω στίγμα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Εκείνο που διεφάνη, όπως λέει ο κ. Ταρασλιάς, είναι ότι τα μηνύματα για την επόμενη σεζόν είναι καλά γιατί έχουμε ένα early booking, δηλαδή οι προκρατήσεις για το 2024 ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα, οπότε απομένει το επόμενο διάστημα να δούμε αν θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Ο αντιδήμαρχος είχε, επίσης, επαφές με τους επιχειρηματίες της περιοχής μας καθώς «θεωρώ ότι πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα τους, να ακούμε την άποψή τους που είναι πολύ ζωτικής σημασίας για μας όσο αφορά στην υποχρέωση που οφείλει να έχει ο δήμος απέναντι και στην κοινωνία και τους ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται σ’ αυτήν», όπως είπε, κλείνοντας.

Διαβάστε ακόμη

Αυτό το ελληνικό νησί ξεχωρίζουν οι Ολλανδοί για θαλάσσια σπορ

48 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούνιο στη Ρόδο

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο