Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Σημαντικός ο έγκαιρος αντιγριπικός και εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Σημαντικός ο έγκαιρος αντιγριπικός και εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Σημαντικός ο έγκαιρος αντιγριπικός και εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1189 ΦΟΡΕΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες την ανάγκη για έγκαιρο, εντός του Νοεμβρίου, αντιγριπικό εμβολιασμό, δεδομένου ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα περιστατικά γρίπης στο νησί μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου καθώς και κατά επέκταση στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

Ως γνωστόν, την τρέχουσα περίοδο κυκλοφορούν έξι (6) διαφορετικά τετραδύναμα εμβόλια, δύο (2) εκ των οποίων είναι ενισχυμένα και απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός γενικά περιλαμβάνει μια (1) μόνο δόση του εμβολίου ετησίως.

Επειδή υπάρχει ο φόβος από μερίδα του πληθυσμού για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου, επισημαίνεται ότι, μέσω των συστημάτων φαρμακοεπαγρύπνισης που λειτουργούν διεθνώς, δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές συστηματικές παρενέργειες.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του SARS – Cov 2, η διενέργεια του οποίου είναι επιβεβλημένη, σύμφωνα με τη σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, σε άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση άνω των 60 ετών, αλλά και για κάθε άλλο πολίτη που επιθυμεί να προστατευθεί.

Εξίσου σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης των ως άνω νοσημάτων, είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής (π.χ. συχνό πλύσιμο χεριών), η απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

Κάθε πολίτης που έχει αμφιβολίες ή απορίες για το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του SARS – Cov 2, ή και για το εμβόλιο κατά της γρίπης, μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιατρό του για να λάβει εξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»