ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Συνεκροτήθη σύσκεψις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Συνεκροτήθη σύσκεψις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Συνεκροτήθη σύσκεψις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 12 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3782

 

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ
ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
Χθες την πρωΐαν ετελέσθη εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Δημητρίου μερίμνη της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος, το ετήσιον Μνημόσυνον των Μεγάλων Ευεργετών της Κοινότητος Μίωνος, Μαρουλίτσας και Δημητρίου των Βενετοκλέων. Την επιμνημόσυνον δέησιν ετέλεσεν ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος. Παρέστησαν ο Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Κόφφαρης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείαι των σχολείων, κατά την διάρκειαν δε του μνημοσύνου εξεφωνήθη επιμνημόσυνος λόγος υπό καθηγητού ο οποίος ανεφέρθη εις την δράσιν των Βενετοκλέων.


ΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το εσπέρας του Σαββάτου συνήλθεν εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου και εξήτασε διάφορα θέματα της αρμοδιότητος. Μεταξύ άλλων το Δημοτικόν Συμβούλιον έλαβεν και τας εξής αποφάσεις:
1) Απεφασίσθη η προκήρυξις διαγωνισμού διά την κατασκευήν των ψυκτικών θαλάμων του Ροδινιού.
2) Το Δημοτικόν Συμβούλιον απέρριψεν πρότασιν του υπουργείου Δημοσίων Έργων περί τροποποιήσεως του Σχεδίου Πόλεως εις την οδόν Βορείου Ηπείρου.
3) Απεφασίσθη η αναχώρησις του Δημάρχου κ.Μ. Πετρίδη εις Αθήνας και Στρασβούργον, προκειμένου να εκπροσωπήση την Κεντρικήν Ένωσιν Δήμων και Κοινοτήτων εις το συνερχόμενον εκεί Συνέδριον του Συμβουλίου της Ευρώπης.
4) Απεφασίσθη η δωρεάν χορήγησις ενός παλαιού αυτοκινήτου εις τον Δήμον Μεσολογγίου και η ανακήρυξις του Δημάρχου της πόλεως αυτής κ. Χρ. Ευαγγελάτου ως επιτίμου Δημόου Ρόδου και
5) Το Δημοτικόν Συμβούλιον ενέκρινε την συμπληρωματικήν ενίσχυσιν του Νυχτερινού Γυμνασίου Ρόδου διά ποσού 10.000 δραχμών και την ενίσχυσιν του Πυγμαχικού Ομίλου Ρόδου διά ποσού 10.000 δραχμών.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝ
Προς τον Δήμαρχον Ρόδου κ. Μιχαήλ Πετρίδην απεστάλη η υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα επί τη ονομαστική του εορτή το ακόλουθον τηλεγράφημα: «Συγχαίροντες εγκαρδίως υμετέρα αγαπητή εντιμότητι ονομαστηρίοις. Ευχόμεθα πάσιν υγείαν από Θεού μακροημέρευσιν Παναγάθου. Ευχαριστούμεν αποστολήν προσφωνήσεων».
Εξ άλλου συγχαρητήριον τηλεγράφημα προς τον Δήμαρχον κ. Μ. Πετρίδην, απεστάλη και υπό του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

ΓΑΜΟΙ
Προχθές ετελέσθησαν οι γάμοι του κ. Νίκου Μαλλιαράκη μετά της δίδος Παρασκευής Καραβόλια. Εις τους νεονύμφους ευχόμεθα κάθε ευτυχίαν.
Ιωάννης Χατζηαντωνίου-Φιλίτσα Χατζηλιαμή, ετέλεσαν τους γάμους των. Θερμά συγχαρητήρια.
Η «ΡΟΔΙΑΚΗ»

ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ ΣΥΣΚΕΨΙΣ
ΔΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ
Χθες την εσπέραν συνεκροτήθη σύσκεψις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχίας, διά την γενικήν ανασκόπησιν του όλου θέματος της προόδου του εκτελουμένου υπό των δήμων και κοινοτήτων προγράμματος Κοινωφελών Έργων, ως τούτο ανεμορφώθη κατά το τελευταίον δίμξηνον. Ως τονίζεται, πλείστα εκ των ως άνω έργων, έχουν περατωθή, ετέρων συνεχίζεται η εκτέλεσις, άλλων προεκηρύχθησαν οι διαγωνισμοί και μερικών εγένετο προσφάτως η εγκατάστασις εργολάβων.
Εις την σύσκεψιν, θα εξετασθούν τα ληπτέα μέτρα διά ταχείαν εκτέλεσιν των έργων εντός των προβλεφθεισών προθεσμιών, βάσει των σχετικών οδηγιών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...