Ο καλύτερος Οκτώβριος από πλευράς αφίξεων τουριστών στο νησί μας

Ο καλύτερος Οκτώβριος από πλευράς αφίξεων τουριστών στο νησί μας

Ο καλύτερος Οκτώβριος από πλευράς αφίξεων τουριστών στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1189 ΦΟΡΕΣ

Ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των εποχών από πλευράς αφίξεων τουριστών στο αεροδρόμιο ήταν ο μήνας που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece.

Ειδικότερα ο απολογισμός του μήνα έδειξε ότι ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο συνολικά 260.577 τουρίστες έναντι 242.378 τον ίδιο μήνα πέρυσι, καταγράφοντας μία αύξηση που έφτασε σχεδόν το 7%.


Συγκριτικά με πέρυσι είχαμε τον μήνα που πέρασε 18.000 περισσότερους τουρίστες, με τους Άγγλους να βρίσκονται στην πρώτη θέση και να ακολουθούν οι Ηερμανοί και οι Φιλανδοί που κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην πρώτη πεντάδα των χωρών βρίσκονται επίσης οι Πολωνοί και οι Σουηδοί ενώ Δανοί, Ολλανδοί και Γάλλοι, κατέγραψαν σχεδόν τα ίδια νούμερα το μήνα που πέρασε και μοιράστηκαν τις επόμενες θέσεις. Τελευταίες χώρες στην πρώτη δεκάδα ήταν το Ισραήλ και η Αυστρία.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας των… αναχωρήσεων από το νησί καθώς ο αριθμός των τουριστών που έφυγαν με πτήσεις τσάρτερ ήταν πολλαπλάσιος από τον αριθμό εκείνων που ήρθαν και ανήλθαν σε 340.795, εικόνα απόλυτα φυσιολογική για τέτοια εποχή.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό του δεκάμηνου, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων του Οκτωβρίου προκύπτει ότι έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το φράγμα των 5 εκατομμυρίων τουριστών ως αριθμό διακινηθέντων ατόμων μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου ενώ συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι καταγράφηκε μία αύξηση σε ποσοστό 2,4%.

Με βάση τα στοιχεία από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο (αλλά στην ουσία από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα) διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου «Διαγόρας» 5.258.061 τουρίστες έναντι 5.132.692 πέρυσι ενώ αν προστεθούν σε αυτούς τους αριθμούς και τα διακινηθέντα άτομα στις γραμμές εσωτερικού, τότε φτάνουν τους 5.975.602 επιβάτες έναντι 5.723.630 το 2022. Η αύξηση που σημειώθηκε έφτασε το 4,4%

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου