Και τώρα με την Καρδίτσα στην Καλλιθέα για τη νέα… επιστροφή του ο Κολοσσός

Και τώρα με την Καρδίτσα στην Καλλιθέα για τη νέα… επιστροφή του ο Κολοσσός

Και τώρα με την Καρδίτσα στην Καλλιθέα για τη νέα… επιστροφή του ο Κολοσσός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

Η εικόνα του Κολοσσού στο δεύτερο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ εκτός έδρας, σίγουρα προβλημάτισε και φάνηκε γι’ άλλη μία φορά πως στις κρίσιμες στιγμές, όταν χρειαστεί, δεν μπορεί να κερδίσει σημαντικές «μάχες» κάτω από το καλάθι.

Την ερχόμενη Κυριακή (17.00) οι «θαλασσί» παίζουν στην Καλλιθέα με την «ουραγό» Καρδίτσα που δεν έχει ακόμη νίκη φέτος, για να μπορέσουν να… ξεφύγουν βαθμολογικά, αφού βρίσκονται στην 9η θέση.


Κούρο Σεγκούρα: «Δεν ελέγξαμε τον αιφνιδιασμό και χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας…»
Στην προσπάθεια που κατέβαλε συνολικά η ομάδα στάθηκε ο προπονητής του Κολοσσού, Κούρο Σεγκούρα, τονίζοντας ότι από κάποιο σημείο και μετά ήταν αδύνατον οι παίκτες του να… κυνηγήσουν τους γηπεδούχους:

«Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Ήταν σκληρό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στην άμυνα, αλλά δεν ελέγξαμε τον αιφνιδιασμό και γι’ αυτό ξεπέρασαν τους 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Μείναμε στο παιχνίδι όμως, επειδή παίρναμε καλές αποφάσεις στην επίθεση και παλέψαμε. Στην 3η περίοδο πήραν πλεονέκτημα. Χάναμε σταδιακά την αυτοπεποίθησή μας. Χάσαμε κάποια εύκολα σουτ και δεν είχαμε καλές αποφάσεις.

Προσπαθήσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο να γυρίσουμε στο παιχνίδι αλλά ήταν αδύνατον. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, παίξαμε καλά και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι πλέον».

Πλάθα-Σεγκούρα σε μία ξεχωριστή συνάντηση των πάγκων
Ο αγώνας της ΑΕΚ Betsson με τον Κολοσσό H Hotels στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League είχε μία ενδιαφέρουσα προέκταση. Την πρώτη συνάντηση δύο Ισπανών προπονητών στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος, σε μία σπάνια συνθήκη για δύο συμπατριώτες, εξαιρουμένων των Σέρβων που για σειρά ετών κυριάρχησαν στους ελληνικούς πάγκους.

Ο Χουάν Πλάθα αντιμετώπισε τον Κούρο Σεγκούρα στην πρώτη συνάντηση δύο Ισπανών στους ελληνικούς πάγκους, αφού αυτό δεν έγινε στην περίοδο 2021-22 όταν ο δρόμος του νυν προπονητή του Κολοσσού H Hotels δεν διασταυρώθηκε με εκείνον του συμπατριώτη του Λουίς Κασιμίρο που έμεινε στον Προμηθέα για τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Αφήνοντας έξω από αυτήν την καταγραφή τους Σέρβους προπονητές –αφού υπήρξαν πολλοί αγώνες μεταξύ τους- ήταν η δεύτερη φορά που δύο ξένοι, συμπατριώτες προπονητές αναμετρήθηκαν σε αγώνα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Αυτό είχε συμβεί και στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της σεζόν 2006-07.

Στις 21 Οκτωβρίου 2006, ο Απόλλων Πάτρας υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό (70-85) και αναμετρήθηκαν δύο Ισραηλινοί προπονητές, ο Ερέζ Μπίτμαν και ο Πίνι Γκέρσον.

Μία τέτοια κατάσταση δεν υπήρξε σε άλλες περιπτώσεις, όπως το 1996-97 όταν δεν αναμετρήθηκαν οι Αμερικανοί Σκοτ Σκάιλς και Τομ Νιούελ σε ματς του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή ή το 2018-19 οι Αμερικανοί Ντέιβιντ Μπλατ και Ρικ Πιτίνο σε ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ο Περάντες στην 50άδα των πασέρ του Κολοσσού H Hotels
Ο Λόντον Περάντες ήταν άστοχος στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με 3/11 σουτ εντός πεδιάς και βάσει του ranking έκανε τη χειρότερη από τις πέντε εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό ranking (3).

Ωστόσο, ο γκαρντ του Κολοσσού H Hotels με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, μπήκε στη λίστα των 50 κορυφαίων πασέρ της ομάδας της Ρόδου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Περάντες έφτασε τις 39 ασίστ και για να μπει στην 50άδα ξεπέρασε τον Κέρτις Στίνσον (2007-08) και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο (2009-11 και 2014-16) που είχαν από 37.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…
* Ο Ντάνιελ Ουτόμι είχε 4/7 τρίποντα ενώ οι υπόλοιποι παίκτες του Κολοσσού H Hotels μέτρησαν 3/20. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε την κορυφαία επίδοση ευστοχίας στα τρίποντα (57,14%) μεταξύ των παικτών της ομάδας της Ρόδου που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

*Ο Κωστής Γόντικας είχε 0/4 δίποντα και ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League. Είναι πάντως μία επίδοση που σημειώθηκε για 11η φορά και θέση σε αυτήν τη λίστα έχει και ο Πολ Τζόργκενσεν που είχε 0/4 δίποντα στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας με τον Άρη Midea.

*Τάιλερ Πόλεϊ και Άντριου Γκάουντλοκ είχαν από 0/5 τρίποντα μπαίνοντας σε μία λίστα συνολικά 13 πια μηδενικών επιδόσεων, σε τουλάχιστον πέντε προσπάθειες από την περίμετρο. Πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι σε αυτήν τη λίστα δεν υπήρχε παίκτης του Κολοσσού H Hotels.

Σε ομαδικό επίπεδο…
*Ο Κολοσσός H Hotels σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ της περιόδου, έχοντας 19. Παράλληλα σημείωσε μόλις την τέταρτη διψήφια διαφορά επιθετικών ριμπάουντ αφού η ΑΕΚ Betsson είχε εννιά.

* Στον αντίποδα κάνοντας τρία κλεψίματα, ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν. Τόσα είχε και στο ματς με τον Απόλλωνα Carna ενώ την ίδια επίδοση σημείωσαν από μία φορά η ομάδα της Πάτρας στην 3η και η ΑΕΚ Betsson στην 4η αγωνιστική.

* Προέκταση αυτής της επίδοσης είναι και η χαμηλή επίδοση πόντων από τα λάθη της αντιπάλου του, αφού ο Κολοσσός H Hotels είχε έξι και ισοφάρισε τη δεύτερη μικρότερη της σεζόν.

* Έχοντας 9/18 βολές, η ομάδα της Ρόδου σημείωσε τη χαμηλότερη φετινή επίδοσή της. Ήταν η 9η φορά στην οποία μία ομάδα δεν ξεπέρασε το 50%.

Η εικόνα της Basket League:
Περιστέρι- Καρδίτσα 77-48
Άρης- Παναθηναϊκός 65-75
Ολυμπιακός- Προμηθέας Πάτρας 82-75
Απόλλων Πάτρας- Π.Α.Ο.Κ. 54-67
Α.Ε.Κ.- Κολοσσός Ρόδου 93-74
Γ.Σ. Λαυρίου- Μαρούσι 88-93

Η επόμενη αγωνιστική:
ΣΑΒΒΑΤΟ (18/11):
Περιστέρι- Γ.Σ. Λαυρίου (17:15 ΕΡΤ3)
Π.Α.Ο.Κ.- Άρης (20:15 ΕΡΤ3)

ΚΥΡΙΑΚΗ (19/11):
Κολοσσός Ρόδου- Καρδίτσα (17:00 ΕΡΤ Sports 1)
Προμηθέας Πάτρας- Απόλλων Πάτρας (17:15 ΕΡΤ3).
Μαρούσι- Ολυμπιακός (20:15 ΕΡΤ3)

ΔΕΥΤΕΡΑ (20/11):
Παναθηναϊκός- Α.Ε.Κ. (20:15 ΕΡΤ3).

Η βαθμολογία

Διαβάστε ακόμη

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ